Rusya tarafından başlatılan askeri operasyonlar sonrasında zorlu bir sürecin yaşandığı Ukrayna için Microsoft ücretsiz arama desteği sunacağını duyurdu. Microsoft, popüler uygulaması Skype aracılığı ile kullanıcılara ücretsiz kullanım hakkı sunacak. Bunun ilk bilgileri Skype Insider 8.82.76.403 ön izleme sürümünde görüldü.

Ukrayna için farklı yenilikler içeren yeni güncelleme, kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara gönderilmeye başlanacak. Ukrayna sınırları içerisinde olan kullanıcıların abone olmaları ya da ücret yatırmalarına gerek kalmadan sabit hat ve cep telefonlarını aramak için ücretsiz imkanı bulunacak. Üstelik Skype tercümanı gibi özel çeviri hizmetlerinden de yararlanabilecek olan kullanıcılar, Ukrayna dilinden diğer dillere kolay bir şekilde çeviri hizmeti ile konuşma sağlayabilecek. 

Skype Ukrayna desteği emojisi alıyor

Güncelleme sürüm notlarında Ukrayna desteği anlamı taşıyan özel bir emoji de eklenmiş durumda. Emoji Ukrayna ulusal renkleri ile hazırlanırken kalp, el sıkışma ve dua emojileri de güncellemeye eklenen diğer emojiler arasında yer alıyor.

Skype

Sensor Tower’ın son raporuna göre Mart ayının sadece ilk 9 gününde Skype uygulaması Ukrayna’da 198.000 indirme almıştı. Şubat ayının ilk 9 gününde 116 bin indirme alanı uygulama, böylece Mart ayında olayların başlamasına yakın yüzde 71 oranında bir artış yaşadı. Bununla birlikte ülkede Google Çeviri, kamera çevirmeni gibi pek çok farklı çeviri uygulamalarında da yüksek indirme sayılarına ulaşılması dikkat çekiyor. Zorlu bir sürecin yaşandığı ülkede Skype ile getirilecek olan ücretsiz konuşma hakkı, internet üzerinden sorunsuz bir şekilde iletişim kurulmasını sağlayacak. Bölgelerde özellikle mobil iletişim hatlarına yönelik yapılan saldırılar, zaman zaman mobil hatların kullanım dışı kalmasına neden olurken internet tabanlı olarak çalışabilen Skype bu konuda işleri kolaylaştırabilecek. 

Hassas veriler taşınacak

Savaş nedeni ile ülkedeki hassas verilerin Rus kuvvetlerinin eline geçmemesi adına yurt dışına taşınma planlamaları da bulunuyor. Ukrayna Devlet Özel İletişim ve Koruma Teşkilatı tarafından yapılan açıklamalarda mevcut planlamaların yapıldığı ve olası bir risk görülmesi halinde operasyonlara başlanacağı belirtildi.

Güncellemede başka neler var?

Güncelleme içerisinde Android için yeni ödeme sistemi de entegre edilmiş durumda. Kullanıcılar uygulama içi satın alma konusunda Skype kredisi ve abonelikleri için Google Play uygulama içi ödeme sisteminden yararlanabilecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir