Twitter, gizliliği korumak ve sansürden kaçınmak için ağı optimize etmek için The Onion Router (Tor) hizmetinin web sürümünü başlattı.

Kullanıcılar bu ağ üzerinden Twitter’ın yasak olduğu bölgelerde Twitter’ı kullanmaya devam edecek. Twitter’ın desteklediği tarayıcı sayfalarına Tor ağı da eklendi. Tor Tarayıcı veya benzeri araçları kullanırken Aşağıdaki adresten Twitter’ın Tor hizmetini kullanabilirsiniz.

TOR ile sansürün önüne geçilmeye çalışılıyor

Tor aracılığıyla normal Tor sitelerinize erişebilseniz de, yeni yayınlanan sürüm, zaten anonim ve kişiselleştirilmiş web tarama deneyimine daha da fazla koruma katmanı ekleyecek.

Tor servisi bazen gizli servis veya karanlık web servisi olarak anılır ve genellikle uyuşturucu pazarları gibi açık suç siteleri olarak anılır. Birçok web sitesi, DuckDuckGo arama motoru ve The New York Times, BBC ve ProPublica gibi haber kaynakları dahil olmak üzere Tor’a özel yayınlar sunuyor.

Rusya’dan Twitter ve Facebook’a erişim engeli

Ayrıca Facebook, 2016 yılında ayda bir milyon kullanıcının Tor aracılığıyla standart Tor web sitelerini veya hizmetlerini kullandığını iddia ediyor. Tor, web trafiğini şifreler ve kullanıcı bilgilerini gizlemek için bir dizi sunucuda gezinir. Bu, İnternette sansürlenmiş web sitelerine erişmenin yaygın bir yoludur.

Bu, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgali Twitter, Facebook ve bağımsız haber servislerine saldırılara yol açtığı için bu özellik oldukça önemli. Bazı internet servis sağlayıcıları Tor servisini geçtiğimiz sene Aralık ayında sansürlemeye başlamıştı fakat Tor Projesi Vice‘a gerçek engelleme seviyesinin değiştiğini ve Rus kullanıcılarının hala Tor köprüsü üzerinden bağlanabileceğini belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Twitter engelleme ve sansürü engellemek için TOR hizmetini devreye soktu”

  • Ayça Yurtaslan
    11 Mart 2022 at 19:23

    Ayçacım ctrl + h yapıp bütün “soğan”ları “tor”a çevirir misin canım?