Twitter’ın en çok takipçi sayısına sahip olan Elon Musk, Twitter’ı satın alma hedefine çok yakın zaman içerisinde ulaşacak gibi gözüküyor. 

Elon Musk, üzerinden geçmek gerekirse, geçtiğimiz haftalar içerisinde Twitter’dan yüzde 9,2 oranında hisse senedi aldı ve bunun yanı sıra da “o zaman” şirketin en büyük hissedarı haline geldi. Twitter’da 84 milyon takipçiye sahip olan Musk, daha sonra ise şirketi tamamen satın alma teklifinde bulundu. Sahibi olduğu diğer şirketlerinden hisseler üzerinden servete 270 milyar dolardan fazla olan Musk’ın, Twitter’ı satın almak için vermiş olduğu teklif 43 milyar dolar seviyesine kadar çıkıyordu. 

27 2

Elon Musk, en son Twitter’ı satın almak için 46,5 milyar dolarlık finansmanı sağladı açıklaması ile gündemde yerini aldı. Twitter’ın hissedarı ve yönetim kurulu bu sürece ilk başlarda pek de sıcak bakmıyordu. Fakat bugün bunun değiştiği ortaya çıktı. Musk’ın 46,5 milyar dolarlık finansmanı sağlaması, şirket içerisinde bazı kişilerin de görüşünü değiştirdi. İşte bu durumun üzerine çıkan haberlere göre firma bu durum için son kararı vermiş gözüküyor. 

Reuters tarafından yapılan haberlere göre Twitter, Elon Musk’ın son teklifini kabul etmek adına hazırlıklara başladı. Hatta söz konusu bu konu ile ilgili olarak resmi duyurunun gün içerisinde yapılacağı da dile getiriliyor. Burada ise anlaşmanın 43 milyar dolar üzerinden yapılacağı dile getirilirken, Twitter’ın Elon Musk’tan sonra ciddi değişiklikler görme ihtimali de oldukça büyüktür. 

Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto paraları belli oldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir