Twitter’ın en çok takipçiye sahip olan kişilerinden biri olan Elon Musk, dün Twitter’ın Yönetim Kurulu’na dahil edildi. Bu konu ile ilgili olarak açıklama yapıldı. Elon Musk, halen bilmeyenler için geçtiğimiz gün Twitter’dan yüzde 9,2 oranında hisse alındı. Twitter platformunda 80 milyondan fazla takipçisi olan Musk, daha sonra ise Jack Dorsey’in yerine şirketin başına geçen Parag Agrawal tarafından yapılan paylaşım üzerinden öğrenildiği üzere Twitter’ın Yönetim Kurulu’na da giriş yaptı.

Konu ile ilgili olarak Musk, “Önümüzdeki aylarda Twitter’da önemli iyileştirmeler yapmak için Parag & Twitter yönetim kurulu ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum!” dedi. Süreç için CEO Agrawal ise “Elon ile geçtiğimiz haftalarda yaptığımız konuşmalar sayesinde, Yönetim Kurulumuza büyük değer katacağını açıkça gördük.” dedi.

13 1

Bunun üzerine bir açıklamada bulunan Twitter, net olarak Musk’ın Yönetim Kurulu’na dahil edilmesine rağmen özel muamele görmeyeceğini belirtti. “Politika kararlarımız Yönetim Kurulu veya hissedarlar tarafından belirlenmez.” diyen Twitter sözcüsü Adrian Zamora, Yönetim Kurulu üyelerinin hunun üstünde olmadığını dile getirdi. Yani eğer Elon Musk bir paylaşımı ile Twitter’ın kurallarını saymazsa, en büyük hissedar ve kurul üyesi olmasına rağmen platform üzerinden yasaklanabilecek. Aynı zaman içerisinde Musk’ın uygunsuz görülen paylaşımları da engellenebilecek. Elon Musk’ın Twitter’ın yönetimine aşırı oranda karışması ve platformun kurallarını özellikle çiğnemeye çalışması da oldukça olası olarak gözüküyor. Zamora, yönetim kurulu üyelerinin Twitter’ın politikaları ile ilgili olarak karar veremediğini dile getiriyor. Fakat bu isimler süreç içerisinde öneriler de de bulunabiliyor. Bu konu ile ilgili olarak Musk’ın pek çok fikri olabilir. 

Microsoft, BT ekipleri için uzaktan yardım servisini duyurdu


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir