Microsoft Endpoint Manager yenilikleri şirket tarafından tanıtıldı. Yeni özelliklerle geliştirilen servis BT ekipleri için cihazların yönetimini kolay hale getiriyor. Hibrit çalışmanın gelecekte daha da yaygın hale geleceğini düşünen Microsoft, servisi ile yüksek kullanıcı sayısına ulaşmayı hedefliyor. Önceki dönemlerde benzer pek çok servis olmasına karşın Microsoft “Microsoft Advanced Management” adı altında platforma yeni özellik ekledi. Tamamen uzaktan yardıma odaklanan yeni servis, Teamviewer gibi uzaktan kontrol uygulamalarından çok daha fazlasını sunuyor.

Azure Active Directory gibi Microsoft’un diğer servisleriyle entegrasyon içerisinde olan özellikler, böylece daha fazla işlemin yapılmasına imkan tanıyor. Böylece uzaktan yönetim kolaylaştığı gibi kullanıcıların bilgisayar güvenlikleri de sağlanabiliyor.

Yeni tanıtımda servis ve uzaktan bağlantı konusuna değinen Microsoft’un Kurumsal Başkan Yardımcısı Steve Dispensa, “Uzun bir süredir, geleneksel yönetimi sistemlerine yoğun bir şekilde odaklandık ve bu alanda büyük başarı elde ettik. Bu alanda lider olduğumuz yaygın olarak kabul ediliyor. Dünyanın en büyük yönetilen cihaz popülasyonuna sahibiz. Ancak şu anda çevre ve sistemler gelişti, değişti. Pandemi ile hibrit çalışmaya yönelik büyük yapısal değişiklikler yaşanıyor. Yeni sistemlere yönelik yönetim stratejileri ve çözümleri getirmek için heyecanlıyım.” dedi.

Dispensa, yeni hizmetleri, Windows’ta yer alan uzaktan yardımla birlikte “yeni bir çözüm paketi” olarak tanımladı. “İnsanların evden çalıştığı, hibritin kalıcı olduğu bir dünyada, kuruluşların uzaktan yardımı sağlamaları ve nihayetinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaları için güvenli bir yol sunmak istiyoruz.” diyerek hizmeti tanıtan Dispensa’ya göre yeni servis ve özellikler özellikle BT ekiplerinin işlerini çok daha kolay hale getirecek. Ücretsiz kullanım ve güncellemelerin yanı sıra Microsoft bu alanda premium eklentiler üzerinde de çalışacak. Microsoft tarafından yapılan geliştirmelerin kurumsal şirketler tarafından tercih edilmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir