Twitter doğrulama sistemi işler daha da karışık hale geliyor. CEO Elon Musk, renkli doğrulama sistemine geçileceğini duyurdu. İşte detaylar.

Twitter’da kullanıcıların güvenli bir sosyal ağ deneyimi yaşaması adına doğrulama platformuna geçilmişti. Ancak Tesla CEO’su Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra ücretli olarak satın alınabilecek şekilde doğrulama sistemlerinin satılmaya başlanması, platformda karmaşaya yol açtı. Tüm bu yaşananların ardından yeni bir açıklama yapan Elon Musk çok renkli doğrulama sistemi çıkaracağını söyledi.

Twitter doğrulama sistemi yeniden değişebilir

Elon Musk yeni sistem kapsamında şirketlerin altın onay işareti alacağını, hükümet yetkililerinin gri onay işareti alacağını belirtti. Mavi onay işareti da benzer şekilde kullanılmaya devam edecek. Mavi onay işaretinin eski doğrulanmış hesaplarda ve Twitter’ın aylık 8 ABD doları tutarındaki yeni ücretli planını satın alan kişilerde kullanılacağı böylece kesinleşmiş oldu.

Musk, şirketin yeni doğrulama sistemi yayına girmeden önce tüm doğrulamaları manuel olarak yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Ancak bununla ne demek istenildiği pek açık değil. Zira para ödeyen tüm Twitter Blue aboneleri mavi onay işareti alacak. Üstelik Twitter’ın düşen iş gücü göz önüne alındığında manuel olarak bu işlemlerin yapılması oldukça zor.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir