Ses, video, mesajlaşma ve ödemeler/bankacılık odaklı olması hedeflenen X platformu için Android Beta sürümü yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Twitter uygulamasının adının ve logosunun değişeceğini söyleyerek hedeflediği platform için çalışmalarını hızlandırmıştı. Elon Musk, yeni adıyla “X” platformunun ses, video, mesajlaşma ve bankacılık merkezli/ödemeler olacağını belirtmişti. Musk şimdi de X platformu için Android Beta Sürümü yayınladı.

Twitter devri kapanıyor, Android için X Beta sürümü yayına sunuldu

X Android Beta sürümü kullanıcıya sunuldu

Twitter Beta programına dahil olan kullanıcılar için X uygulamasının 10.0.0-beta.0 sürümü kullanıma sunuldu. Uygulamada, Twitter’ın mavi kuş simgesi yerine bazı bildirimler için de durum çubuğu simgesi olarak kullanılan siyah zemine beyaz renkte X simgesi tercih edildi.

Android uygulaması “Twitter Beta” olarak adlandırılmaya devam ediliyor. Android geliştiricisi Dylan Roussel’ın APK’da yaptığı bir inceleme, değişiklik daha sonra netleştiğinde uygulamadaki başlatıcı adının “X” olacağını gösterdi.

Artık uygulama içinde, ana sayfa akışının uygulama çubuğunda Twitter’ın eski simgesi yerine X simgesi tercih ediliyor.Ek olarak Twitter Blue, yalnızca “Blue” olarak yeniden isimlendirildi. X’in, Dinamik Renk temasını benimseyen bir simgeye sahip olduğunu da ifade edebiliriz.

Uygulamanın paket adının halen com.twitter.android olarak yer alıyor. Yeni bir uygulama ve listeleme gerekeceği için bu ismin değişmeyeceği düşünülüyor, çünkü geliştiriciler genel olarak insanları yeni bir uygulama indirmeye zorlamaktan kaçınırlar.

Twitter CEO’su Linda Yaccarino, X platformunu “her şeyin uygulaması” olarak nitelendiriyor. Ayrıca platformun yapay zeka özellikleriyle donatılacağı da söyleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir