Elon Musk’ın sözleşmesinden çekilmesinin ardından Twitter, çalışanlarına konuyla ilgili konuşmamalarını isteyen bir yazı gönderdi.

Twitter günlük 1 milyon sahte hesap silecek

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk geçtiğimiz günlerde gündemdeydi. Sonunda Twitter’ı satın almaya çalışarak adından söz ettiren Musk, daha sonra kararından vazgeçip yeniden gündeme geldi. Elon Musk’ın çokça yorumlanan kararının ardından birçok kişi Tesla’nın CEO’suna tepkilerini dile getiriyor ve Twitter bu konuda temkinli ilerlemeyi tercih etmiş görünüyor.

Twitter çalışanlarını Elon Musk hakkında yorum yapmamaları için uyarıyor

Bilindiği üzere Elon Musk kısa süre önce Twitter’ı satın alma kararından vazgeçti. Twitter, kendi adına, çalışanlarından durum hakkında konuşmamalarını isteyen bir yazı gönderdi. Şirketin genel danışmanı Sean Eagles’ın Cuma günü yazdığı bir mailde, çalışanlardan anlaşma hakkında Twitter’da veya başka bir yerde yorum yapmaktan kaçınmaları istedi.

Twitter çalışanlarına gönderilen bir notta şu ifadelerin yer aldığı iddia ediliyor:

Mümkün olduğunca bilgi paylaşmaya devam edeceğiz, ancak bu arada paylaşabileceklerimizin çok sınırlı olacağını lütfen unutmayın. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmiyorum ancak devam etmekte olduğumuz önemli çalışmalara gösterdiğiniz sabır ve devam eden bağlılığınız için teşekkür ederiz

Twitter yönetimi, Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifini uygulamak için yasal işlem başlatacağını duyurdu. Bu nedenle Elon Musk’ın bu anlaşmadan uzaklaşması kolay olmayabilir. Twitter ve Elon Musk arasındaki bu durum mahkemeye taşınacak gibi görünüyor.

Anladığımız kadarıyla popüler sosyal paylaşım platformu, bu süreçte çalışan değişimi ile ilgili herhangi bir sorun yaşamak istemiyor. Elon Musk’ın anlaşmadan çekildiğinde ağır bir kıdem tazminatı ödemesi bekleniyor. Tazminat için istenen rakamın ise 1 milyar dolar olduğu iddia ediliyor. Ancak geçmişte Musk’un şirketi satın almama riskine karşılık tazminat ödemeyi kabul ettiğini de unutmamak gerek. Bu noktada Musk tazminat bedelini ödemek istemezse işler daha da sarpa saracak gibi görünüyor.

Bunlara ek olarak Elon Musk, anlaşmanın iptalinden bu yana Twitter’da hiçbir şey paylaşmadı. Musk’ın son gönderisi Tesla’daki en son ürün geliştirmeleri hakkındaydı. Bu yazının üzerinden 48 saat bile geçmedi ama Twitter’ı oldukça yoğun kullanan bir CEO için bu uzun bir süre olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Twitter ve Elon Musk arasında yaşananları ve önümüzdeki günlerde konuşmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Peki Elon Musk ve Twitter arasında yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Musk anlaşmayı feshetmekte haklı mı? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir