Twitter’ın abonelik hizmeti olarak sunulan Twitter Blue, yeni ülkelere ve platformlara genişlerken yeni özellikler de kazanmaya devam ediyor. Hizmet ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Kanada ve Avustralya’da iOS kullanıcıları için sunulmuştu. Fakat salı gününden bu yana Twitter Blue, ABD ve Yeni Zelanda’da, Android ve web’de kullanılmaya başlandı.

Değerlendirmelere göre en kullanışlı Twitter Blue özelliği, tweet’leri göndermeden önce iptal etmenizi sağlayan geri alma  düğmesidir. İlk çıkıştaki diğer özellikler arasında ise tweet dizileri için bir okuyucu modu, yer imleri klasörleri, Twitter uygulamamızı ve uygulama simgesini özelleştirme yeteneği, abonelerin bazı teni Twitter özelliklerini sunmadan önce denemeye yarayan bir Labs programı ve diğer özellikler de bulunuyor. Salı günkü genişlemenin bir parçası olarak Blue, Twitter platformunda haber okumayı ve araştırmayı seven kullanıcılar için çok daha kullanışlı hale gelmek üzeredir. Bir özellik, insanların katılımcı web sitelerinde reklamsız olarak makaleleri görüntülemeye imkan tanır ve bu sitelere Twitter Blue abonelerinden elde edilen gelirin bir kısmını ise verir. Twitter Blue aboneleri, reklamsız bir şekilde makaleler sunan bir yayıncının bağlantısıyla karşılaştığında ise başlığın altında “Twitter Blue ile Reklamsız” etiketini görecekler.

8 9

Bu özellik, şirketin benzer özellikler sunan Scroll’un satın almasının katkılarıyla sunuluyor ve Twitter, Ekim ayı içerisinde bunu Blue’ya aktaracağını dile getirmişti. The Washington Post, The Atlantic, BuzzFeed, The Hollywood Reporter ve The Verge dahil olmak üzere 300’den fazla ABD merkezli sitenin bu programa dahil odluğu bildiriliyor. Şirket, gelecek yıl içerisinde ABD dışında yayınları eklemeyi de düşünüyor. Twitter, mobil akıllı cihazlardaki App Store ve Google Play Store üzerinden yapılan dijital satın alımlar sonucunda bu mağazalar tarafından alınan komisyonların ve kullanıcıların Twitter Blue’ya abone olmaları sebebiyle yayıncılara verilen paranın oranının değiştirilmediğini söylüyor. 

Öyle ki Twitter, Twitter Blue’nun reklamsız olan makaleler özelliğini para ile sunulan makaleleri okumasına izin vermediğini ve bu sebeple de yayına bağlı olarak Twitter Blue abonesi olsanız dahi bazı makaleleri okuyabileceğiniz dile getiriliyor. Aynı zamanda reklamsız makaleler şu an için Androd’de bulunmuyor ve şirket bunu durumun ne zaman değişeceğine dair de bir takvim paylaşmadı. 

Twitter Blue aboneleri reklamlarla karşılaşmaya devam edecek

Son derece üzücü olacak şekilde, Twitter Blue’ya abone olanlar bunlara rağmen reklamları görmeye devam edecekler. Twitter ürününün kıdemli direktörü Sara Beykpour bir brifingde, “Şu anda Twitter reklamsız bir ürün düşünmüyoruz” dedi. Twitter Blue aboneleri, uygulamanın daha pratik bir şekilde erişilebilir olmasını istediğiniz alalarını sabitlemek için gezinme çubuklarını da özelleştirmek mümkün olacak. Twitter Blue’nun ABD’de aylık maliyeti 2,99 Amerikan dolarıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir