Twitter’da daha fazla kişinin görebileceği yanıltıcı tweetler hakkında notlar alarak kitle kaynaklı bilgi kontrol programını genişletiyor, şirket Perşembe günkü bir blog yazısında söyledi.

Sosyal ağ sitesi, geçen yıl Birdwatch adlı projeyi, Twitter kullanıcılarından yanıltıcı tweet’leri belirlemelerini ve daha sonra orijinal tweet’e eklenecek olan içeriği çürüten bilgiler sağlamak için notlar yazmalarını isteyen yeni bir deney olarak başlattı.

Diğer sosyal medya platformları gibi, Twitter da 217 milyon günlük kullanıcısı arasında yanlış içeriğin yayılmasını önlemek için uzun süredir daha fazlasını yapma baskısı altında.

Twitter ‘Birdwatch’ı genişletmeye karar verdi

Twitter, artık ABD’deki Twitter’da rastgele seçilmiş küçük bir grup kullanıcının Birdwatch notlarını doğrudan tweet’lerde görebileceğini ve bilgilerin yararlılığını derecelendirebileceğini söyledi.

Zamanla Twitter, Birdwatch’ı daha fazla ülkede ek kullanıcılara genişletmeyi hedeflediğini söyledi.

Perşembe günü bazı Birdwatch notları, geçen hafta Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yanıltıcı içeriğe değindi.

26 Şubat’ta 17.000’den fazla kez retweet edilen bir tweet, İngiliz rock yıldızı Paul McCartney’in bir kalabalığın önünde sahnedeyken Ukrayna bayrağından feragat ettiği bir görüntü gösterdi.

Twitter’dan kullanıcı verileri konusunda hassas hamle

Birdwatch sitesinde tweet’e eklenen bir notta, fotoğrafın 2008’de McCartney’nin Kiev’deki bir “Bağımsızlık Konseri”nde sahne aldığı sırada çekildiği belirtildi.

Twitter, bir ankette, insanların Birdwatch notunu okuduktan sonra potansiyel olarak yanıltıcı bir tweetin içeriğine katılma olasılığının, içeriği not olmadan görenlere kıyasla %20 ila %40 daha az olduğunu söyledi. `

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir