Sosyal medya platformları arasında önemli bir yere sahip olan Twitter üzerinde yer alan uygulama izinlerini kaldırma seçeneği birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen özellikler arasında yer alıyor. Birçok kullanıcı yanlışlıkla ya da bilerek eklemiş oldukları uygulamaların hesaba bağlı olup olmadığını bilmiyor. Bu konu hakkında çeşitli soru işaretleri ile karşı karşıya geliyorlar. Ünlü sosyal medya platformu Twitter üzerinde uygulama izinleri nedir ve buna bağlı olan uygulamalar nasıl kaldırılı hakkında kısa ve faydalı bilgilendirme üzerinde yazımızdan faydalanabilirsiniz. Uygulama izinleri, kullanılan uygulamaların sunduğu içeriklere bağlı olarak kullanılan uygulamalardır. Bu duruma örnek vermek gerekirse, Google, dlvr.it, Yandex veya Facebook da bu konu hakkında bilgiler sunmaktadır. Söz konusu bu bağlantılar çeşitli şekillerde kullanılarak Twitter üzerinden oturum açmayı da sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda bazı siteler üzerinde de hesap oluşturmadan giriş yapmanız sağlanıyor. Yine örnek vermek gerekirse, Twitter ile beraber giriş gibi butonlar ile karşılaşmanız mümkündür. 

Twitter’a bağlı olan uygulamalar tehlike oluşturuyor mu?

Bu konu ile ilgili olarak Twitter bağlı uygulamaların tehlikeli olup olmadığı konusunda çeşitli soru işaretleri vardır. Bu soruya iki farklı şekilde cevap vermek mümkündür. İlki, izin verilmiş olan uygulamanın ne kadar güvenli olup olmadığı, ikincisi ise verilen izinlerin neleri kapsadığı. Örnek vermek gerekirse, okuma yazma gibi çeşitli seçenekler yer alıyor. Bir takım uygulamalar içerisinde okuma seçeneğini seçebilirken bazı uygulamalarda ise hem okuma hem de yazma durumları söz konusudur. Okuma üzerine kurulu olan veriler görülebilirken yazma değiştirme iznine sahiptir. Şöyle ki uygulama yazma izni bazı uygulamalar üzerinde paylaşım yapmak için kullanılır. Örneğin, URL kısaltma siteleri ve sosyal ağlarda yapılan paylaşımlarda otomatik olarak paylaşımı sağlanmak için yazma izni istenir. Bu izinler genellikle, güvenilir ve bilinir sitelerde kullanılır. Fakat hiç bir sitenin kural ihlali yapmadan işlem yapacağını düşünmek pek de mümkün değildir. 

Twitter uygulamaları kaldırma işlemi yapmak içinde çeşitli işlemleri yaparak kullanımlarınızı zenginleştirebilirsiniz. uygulama izinlerinin nasıl kaldırılacağı hakkında bilgi vermek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. 

Uygulama izinlerini kaldırmak için ilk olarak Twitter uygulamasını açın, sonrasında da ise ilk olarak ayarlar menüsüne giriş yapın ve daha sonra ise karşınıza çıkan bölümlerden hesap yazan kısıma giriş yapın. yeni açılan sayfada “Uygulamalar ve oturumlar” dokunarak açılan yerdeki istenmeyen uygulamaları kaldırın. Tıklama işlemini tamamladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada kırmızı yazıyla “erişimi kaldır” seçeneğini göreceksiniz. Açık olan bilinmeyen oturumlar varsa onlardan da çıkış yapın. İşlemlerinizi adım adım gerçekleştirmek için sizde yazımızdan sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir