Herkesin bilmediği en iyi Twitter özelliklerini topladık. Gelin tüm özelliklere daha yakından bakalım.

Elon Musk, Twitter anlaşmasını feshetmeye çalışan bir uyarı daha gönderdi

Günümüzde sıkça kullanılan ve tercih edilen uygulamalardan biri olan Twitter, birçok kişi tarafından çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Öte yandan Twitter’ın bilinmeyen özellikleri kullanıcılara ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor. platformun sunduğu tüm kullanışlı özelliklerle hesabınızı daha da özelleştirebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız rehper sayesinde uygulama hakkında yeni şeyler öğrenerek Twitter profilinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

1- Trend tweetleri bulun

Twitter’da sadece takip ettiğiniz ve gerçekten beğendiğiniz kullanıcıların trend tweetlerini görebilirsiniz. Arama alanına parametreyi (from:username min_faves:500) yazmanız yeterlidir. Bu şekilde, bir aramadan sonra yalnızca popüler tweetleri gösterebileceksiniz. Kullanıcı adından sonra gelen min_faves kodundan sonra girdiğiniz sayı, tweetlerin kaç tane favori ile başlayacağını gösterir.

2- Veri kaydetme

Programı kullanırken verileri kaydederek internet kullanımını azaltmak mümkündür. Twitter ayarlarınızda Kaydet özelliğini etkinleştirerek videolar ve resimler gibi paylaşılan öğelerin önizlemelerini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu aynı zamanda veri tüketimini de azaltır.

Hesap simgenizin altındaki “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesine giriş yapın. “Erişilebilirlik, Ekran ve Dil”e geçin. “Veri Kullanımı” maddesine tıkladığınızda çeşitli işlevler görünür. Burada hem fotoğraflar hem de videolar için ayarlar yapabilir ve ‘Veri Tasarrufu’ düğmesini açarak veri kullanımını azaltabilirsiniz.

2- Klavye kısayolları

Web versiyonda kullanabileceğiniz klavye kısayolları, size Twitter’ı daha hızlı kullanma avantajı sağlıyor. Platformun başka bir sayfasında olduğunuzdan ana sayfaya dönmek için “GH” butonuna basmanız yeterlidir. “N” harfine bastığınızda yeni bir tweet penceresi açılacaktır. Tüm kısayolları öğrenmek için “Shift?” tuşuna basabilirsiniz.

3- Eski tweetlerinizi bulun

Twitter’ı yıllarıdr kullananlar kimi zaman eski tweetlerini görmek isteyebilir. Profilinizde sürekli gezinmek yerine, geliştirdiğiniz parametre sayesinde belirli bir günde gönderdiğiniz tüm tweetlere tek seferde ulaşabilirsiniz. Bu aynı zamanda gelişmiş arama işlevi olarak karşımıza çıkan bir özellik.

Aramanın (@kullanıcıadı) kısmı şu biçimde olmalıdır: herhangi bir tarih.Tarih kısmı buraya “yıl-ay-gün” olarak yazılmalıdır. Yani arama yaptığınızda bir sayfada belirtilen tarihler arasındaki tweetlerinizi görebilirsiniz.

4- Doğrulanmış hesaplardan tweet’leri görün

Bugün ünlü ve popüler kişiler adına açılmış çok sayıda parodi veya sahte profil var. Sadece gerçek ve doğru bilgileri takip etmek amacıyla gerçek hesaplara erişebilir ve tweet’lerini görüntüleyebilirsiniz. Filtrele: doğrula ve aramak istediğiniz kelimeyi arama bölümünün yanına koyduğunuzda, sadece bu kelime ile ilişkili onaylanmış hesaplardan gelen tweetleri görebilirsiniz.

5- Belirli konularla ilgili tweetleri okuyun

Birçok hesap günde birden fazla tweet gönderiyor. Bu gibi durumlarda belirli bir konu hakkında bilgi edinmek veya ilgi alanları aramak istendiğinde bu konuları içeren tweet’lere kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Diğer birçok özellikte olduğu gibi arama kısmına from:username “bulmak istediğiniz konuyu” yazıp arama yaptığınızda o konuyla ilgili hesaplardan gelen tweetleri görebilirsiniz.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir