Elon Musk, Cuma günü Twitter’a bir mektup gönderdi. Mektupta önemli uyarılara yer verildi. İşte detaylar;

Twitter’ın Elon Musk özlemi bitmiyor

Elon Musk, 44 milyar dolarlık devralmayı sona erdirmek için Twitter’a üçüncü kez mektup gönderdi. Musk’ın hukuk ekibi, eski güvenlik şefi ve Twitter ihbarcısı Peiter Zatko’ya milyonlarca dolarlık tazminat ödenmesini, birleşme anlaşmasının ihlali ve anlaşmanın sona ermesinin bir nedeni olarak gösterdi. Mektup, Twitter’ın baş hukuk görevlisi Vijaya Gadde’ye gönderildi ve Twitter’ın geçtiğimiz Cuma günü SEC’e sunduğu dosyaya da mektubun dahil edildiği öğrenildi.

Geçen ay, Zatco manşetlere çıkmış ve Twitter’ı; botların sayısı konusunda yatırımcıları yanıltmak, kullanıcı verilerini kaldırmamak ve güvenlik uygulamalarını baltalamakla suçlanmıştı. Twitter davasında agresif bir tutum sergileyen Musk, bu iddiaların üzerine ikinci suçlama mektubunda bu iddialara atıfta bulunarak Zatco’yu davada ifade vermeye çağırmıştı.

Elon Musk’ın çabaları boşa gidiyor

Perşembe günü, Wall Street Journal, Twitter’ın Zatko’dan ayrılmadan önce yaklaşık 7 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini bildirdi. Twitter hissedarları Musk’ın şu anda mali krizin eşiğinde olduğundan şirketi almaktan vazgeçtiğini iddia etse de Musk’ın avukatları, sosyal ağı satın alma anlaşmasının olmamasının başka bir nedeni olduğunu söylüyor.

Satın alma sözleşmesi, Twitter’ın olağan dışı herhangi bir kıdem tazminatı veya fesih ödemesi yapmasını engelliyor. Wall Street Journal’a göre, Zatko şirketten ayrılan bir yönetici olduğu için anlaşmanın şartlarına yabancı değil. Ancak görünüşe göre Musk aynı fikirde değil. Mektupta yer alan açıklamalarda Musk’ın Twitter’ı mahkemeye verene kadar ayrılık anlaşmasını öğrenmediğini de iddia ediliyor.

Kathaleen McCormick, ihbarcı raporuyla ilgili belgelerde Musk’ın davasını desteklemek için Zatko’nun argümanlarını kullanmasına izin verileceğine ve “sınırlı” bulgular olacağına karar verdi. Ağustos ayında karşı hamle yapan Elon Musk, orijinal raporlara atıfta bulunarak ikinci fesih bildirimini sunmuştu.

Peki siz Twitter Elon Musk davası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce davayı hangi tarafın kazanma ihtimali daha yüksek?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir