Dün akşam saatlerinden itibaren Facebook gibi dünyaca ünlü sistemlere erişim sağlanamaması en çok Twitter’ı memnun etmiş olsa da aşırı kullanıcı yoğunluğu nedeniyle Twitter sunucularında da çökme tehlikeleri yaşandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda durumun kontrol altında olduğu söylendi. Ancak aşırı yoğunluk zaman zaman siteye erişim problemlerinin yaşanmasına yol açtı. Bu olaylar yaşanırken Twitter yoğunluğa karşı önlem almaya çalışırken Twitter kullanıcıları da yaşanan olayları Ti’ye aldı.

Tüm rakipler çöktü, Twitter ayakta kaldı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta yaşanan erişim sorunu karşısında Twitter’ın herhangi bir problem olmadan yayın hayatına devam etmesi dikkat çekti. Ancak kullanıcılar diğer sosyal medya ağlarına giremeyince hem yaşanan olayları öğrenmek hem de iletişimde kalmak adına Twitter’ı tercih etti. Bu durum ise Twitter’ın kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcı girişi almasına neden oldu.

Anlık olarak yaşanan yüksek giriş, Twitter sunucularının aşırı bir yük ile karşılaşmasına neden oldu ve bu durum sunucuların çökme riskiyle karşılaşmasına sebep verdi. Diğer sosyal medya ağlarının çökmesi ve erişilemez durumda olması Twitter için büyük bir mutluluk yaşanmasını sağlasa da geliştirici ekipler dün akşam yoğun bir mesai harcadı. Zaman zaman erişilemeyen ve Twitter da çöktü iddialarını beraberinde getiren haberlere Twitter resmi açıklamalar yaparak cevap verdi. Aşırı yoğunluk yaşanması nedeni ile sunucularda anlık gecikmelerin yaşandığını belirten ekipler herhangi bir sorun olmadığını ve Twitter’ın sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

#TwitterDown etiketi üste çıktı, TT oldu

#TwitterDown etiketini kullanarak sistemdeki yavaşlığı eleştiren kullanıcılara karşı Twitter’ın yapmış olduğu açıklamada beklentilerin çok üzerinde bir girişin yaşandığı ve buna bağlı olarak aksaklıkların yaşandığı söylendi. Yaşanan aksaklıkların yapılan müdahale ile çözüldüğünü ve kullanıcıların Herhangi bir sorun yaşamadan yeni sosyal medya ayağını kullanabileceğini belirten Twitter yönetimi tüm bunlara rağmen TT olmaktan kaçamadı. 

Twitter’da yaşanan bu durumu Tiye alan kullanıcılar ilginç mesajlarıyla gündemde yaşanan çökmelere farklı bir yaklaşım sergiledi. İşte dün akşam yaşanan olaylar sonrasında Twitter’da yer alan ve büyük popülerlik kazanan o mesajlardan bazıları ;

twitterdown Twitter Search Twitter 22
Twitter cokmeler yuzunden kullanicilarini korkuttu ShiftDelete.Net 19
Twitter cokmeler yuzunden kullanicilarini korkuttu ShiftDelete.Net 26
Twitter cokmeler yuzunden kullanicilarini korkuttu ShiftDelete.Net 33

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir