Dünyanın en büyük canlı yayın platformlarında ilk sırada gelen Twitch, yeni altyapı ile yayıncılar için düzenli olarak reklam geliri sunuyor. Twitch platformu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu büyüme hem yayıncı hem de izleyici tarafında kendini gösteriyor. Sık sık her iki tarafı da memnun edecek yenilikler yapmaya devam eden firma, bu kez spesifik olarak yayıncılara yöneliyor. 

18 6

Başlayan bir pilot programı kapsamında Amazon’un sahibi olarak anılan dev isim, yayıncılara düzenli bir şekilde reklam geliri vermeyi amaçlıyor. “Yayıncılar ya da içerik üreticiler için düzenli gelirin ne kadar önemli olduğunu iyi biliyoruz” şeklinde konuşan şirket, yeni altyapıyı düzenli yayın ve reklam gösterimi yapmak adına kuruyor. Şu an için herkese açık olmayan bu sistemde, her yayıncı için özel olarak ayarlanacak farklı teklifler de olacak. Resmi sayfada yer alan en alt teklifte 40 saat yayın yapması ve her saat başında da iki dakika reklam göstermesi talep ediliyor. Bunun gerçekleştiren yayıncılara otomatik olarak 500 dolar kadar bir ödeme yapılıyor. 

CS:GO Crosshair Kodları 2022

Süreç içerisinde bazı Twitch yayıncılarına aynı zamanda aylık 800 dolar ve 1.000 dolarlık teklifler de sunacak gibi gözüküyor. Fakat belirtildiği üzere süreç her yayıncı için aynı olmayacak. Bu sisteme ek olarak normal reklam gelirlerini de alacak olan yayıncılar, abonelik ücretleriyle beraber süreci daha da sürdürülebilir hale getirecek. Tüm süreci özel bir arayüz üzerinden görsel olarak gösterecek ve hak edilen sabit gelir ise açık olarak yayıncılara aktarılacak. Bilindiği üzere Twitch, Türkiye’de de milyon dolarlık bir ekonomi yaratıyor. Söz konusu bu yeni alt yapının Türkiye’de aktif edilip edilmeyeceği ile şu an için bilinmiyor. Yakın zamanda konuyla ilgili olarak yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir