Popüler canlı yayın platformu olan Twitch, yayıncıların direkt olarak yardım kuruluşlarına bağış yaptırmalarına imkan tanıyacak yeni bir özelliğini duyurdu. Twitch platformuna gelecek olan bu yeni özellik sayesinde, toplanan bağışlar yayıncılar yerine direkt olarak Twitch aracılığı ile bu kurum ve kuruluşlara aktarılacak. Dünyanın en büyük platformlarından olan Twitch, üzerinden yayıncılar sadece kendileri için değil, yardım kuruluşları için de bağış toplayabiliyorlar. Yayıncıların bir amaca hizmet etmek için topladığı paralar, yayıncı aracılığı ile kuruluşlara aktarılıyor. Ancak Twitch, daha güvenli bir sistem haline getirmesi adına, yeni bir özelliğini duyurdu.

Twitch’in yeni bağış özelliği duyuruldu

80

Twitch’in yeni Twitch Charity adlı hizmeti resmi olarak tanıtıldı. Platforma eklenecek olan yeni bu hizmet ile yayıncılar direkt bir şekilde Twitch içinde bağış toplayacakları kurumları seçebilecekler. Diğer yandan toplanan para yayıncının eline geçmeden direkt olarak Twitch tarafından kuruma aktarılmış olacak. Bu yeni hizmette yayıncılar yayınlarında yardımseverlik modunu aktif edecekler. Bu özellik ile izleyiciler, yayın esnasında “Hayır kuruluşuna bağışta bulun” buton görecekler. Bu buton ile PayPay aracılığı ile direkt olarak bağış için açılan kuruluşa bağış yapılabilecek.

Bu aktarmada Twitch tarafından herhangi bir komisyon alınmayacak. Toplanan bağış direkt olarak kuruluşa aktarılacak. Bu yeni özellik şu an için bazı yayıncılar için aktifleştirilmiş durumda. Ancak hizmetin şu an için sayılı hayır kuruluşlarının olduğunu belirtelim. Twitch’in önümüzdeki günlerde hem yayıncı desteğini hem de hayır kuruluşlarının ismini artırması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir