Twitch, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı devam ettiği sürece Rus yayıncılarına herhangi bir ödeme yapılmayacağını duyurdu.

Ukrayna’ya tek taraflı savaş ilan eden ve son iki haftadır saldırılarını sürdüren Rusya, dünyadaki tüm ülke ve şirketler tarafından engellendi. Şu anda çok sıkıntı yaşıyoruz. Şirketler tepkilerini özellikle mali yaptırımlarla gösteriyorlar. Şimdi Twitch’te bu şirketler arasına eklendi.

Twitch, Rus yayıncılarına ödeme yapmayı durdurdu

Rusya’nın ekonomik, teknik ve siyasi yaptırımları henüz Putin’i geri çevirmedi. Ancak ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın para birimi olan Rus rublesinin dolar karşısında 10 sente düştüğünü ve Putin’in artık dayanamayacağını iddia ediyor. Aslında Rusya, son birkaç saat içinde Ukrayna ile bir anlaşma için birkaç şartı masaya koydu.

Ancak Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya’nın ön koşulsuz masaya oturması gerektiğini söyledi. Bu nedenle, iki ülke arasındaki savaşın bir süredir devam ettiği görülüyor ve Rusya’ya yönelik yaptırımlar devam edecek gibi duruyor.

Bu çeşitli yasak ve cezalara bugün bir yenisi daha eklendi. Twitch, ödeme sisteminin artık platformun %4’ünü oluşturan Rus üyelere ve yayıncılara kapatılacağını duyurdu. Şimdiye kadar kazandıkları ve hesaplarına yatırmadıkları paraların ne olacağı henüz belli değil.

Ancak Twitch, bu zor günleri bir an önce unutmak için mevcut savaşın bitmesi gerektiğine dair birkaç açıklama yaptı. Ayrıca birçok Rus yayıncı, Twitch tarafından herhangi bir ödeme yapılmamasına rağmen yayına devam edeceklerini ve durumun bir an önce çözülmesini umduklarını söyledi.

Twitch, kara para olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Ancak Putin’i eleştirmek için Rusya’dan kaçmak zorunda kalan ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşip oradan yayın yapmaya devam eden Rus yayıncı Alexey “Jesus AVGN” gibi kişilerin bu sınırlamanın altında kalmasını sosyal medyada çok eleştiri aldı.

Ama bütün resme bakarsak, ne savaşın ne de Rusların karşı karşıya olduğu ekonomik krizin uzun vadeli, sürdürülebilir bir durum olmadığını görüyoruz. Yani bu noktada işler biraz da hangi tarafın hangi şeyden vazgeçeceğine bağlı. Ancak Putin Ukrayna’yı işgal etme planlarını rafa kaldırsa bile çok geç olabilir. Bunun nedeni, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımlarının kısa vadede kaldırılması ihtimalinin düşük olmasıdır.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir