Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Twitch, Türkiye merkezli kara para aklama ile ilgili olarak 2022 yılında da gündemde yerini almayı başardı. Bu konu ile ilgili olarak bir gözaltına alma durumu yaşandı. Twitch platformu geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye’de gündemden düşmeyen sürekli yeni detaylar ile gündemde yerini alan kara para aklama olayları ile adından söz ettirdi. 

Bu konu ile ilgili olarak Middle East Eye, tam olarak 10 milyon dolarlık bir kara para aklama olayı ile gündemde yerini aldı. Daha sonrasında ise Kotaku’da daha spesifik bir rakam verilmişti. O zaman elde edilen verilere göre Türkiye’de 2.400 Twitch yayıncısı üzerinden tam olarak 9,8 milyon dolar kara para aklaması yapıldı. Bu rakamların tam olarak nasıl hesaplandığı ile ilgili bilgi yoktur ancak bu büyük tepki çeken durum sonunda ciddi olarak yasaya düzen getirildi. 

5

Logitech K580 Türkiye’de satışa girdi! İşte fiyatı

Vaziyet tarafından yapılan paylaşımlara göre Twitch üzerinden haksız bir şekilde kazanç elde eden şüphelilere yönelik olarak yapılan soruşturmada 44 kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi. Bunlar arasından 40 kişi ise direk olarak gözaltına alındı. Bu konu ile ilgili olarak detaylı olarak elde edilen bilgilerin gelecek saatlerde gelmesi bekleniyor. Süreç ile ilgili olarak Twitch’ten genel olarak herkese yönelik bir açıklama yapılmadı. Yalnızca bazı sözcülerin belirli kişilere açıklamalar yaptığı belirtildi. Birgün’den konu ile ilgili olarak çeşitli detaylar aktarıldı. Bu bilgiler şu şekilde belirtildi;

7 2

 “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen dolandırıcılık soruşturması kapsamında, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, “Twitch” isimli sosyal medya platformunda yayın yapan kullanıcılara, kimliği bilinmeyen şahıslarca başkalarına ait kart bilgileri kullanılarak satın alınan BIT (Twitch Para Birimi) gönderildiğini tespit etti. Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanması için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Denizli’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital materyale el konuldu. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, firari 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.” denildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir