Popüler yayın platformu Twitch ile ilgili ortaya atılan yeni bir iddiaya göre platform, partnerlik programında önemli değişiklikler yapmak adına planlar kuruyor. Buna göre Twitch’in üst düzey yayıncıları, artık aboneliklerden daha az gelir de elde edecekler. Ancak aynı zaman içerisinde bazı ayrıcalıklar da olacak. 

Amazon’un sahip olduğu dünyanın en büyük canlı yayın platformu Twitch, bugün hem yayıncıları hem de izleyicileri sinirlendirecek bir haber ile gündemde yerini aldı. Bloomberg tarafından şirket içi kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Twitch, partnerlik programında önemli ve köklü değişiklikler yapmak adına planlar kuruyor. Söz konusu değişiklikler ile beraber Twitch, en basit  haliyle izleyicilere daha fazla reklam göstermeyi ve yayıncılara da daha az komisyon vermeyi planlıyor. Söz konusu bu değişikliklerin bu yaz ayları içerisinde gelebileceğini de dile getirirken, yapılacak olan değişikliklerin tamamen planlanmadığı, bu değişiklikler gelmeden planların da çöp olabileceğinin altı çizildi. 

8 9

Söz konusu değişikliklerle birlikte Twitch, en basit şekilde izleyicilere daha fazla reklam göstermeyi ve yayıncılara daha az komisyon ödemeyi planlıyor. Söz konusu değişikliklerin bu yaz aylarında gelebileceği belirtilirken, yapılacak değişikliklerin tamamen planlanmadığı, bu değişiklikler gelmeden planların da çöpe atılabileceği vurgulandı. Twitch’in üzerinde çalıştığı dile getirilen değişiklikler şu şekildeydi:

Twitch partnerlik programında yapılacak olası değişiklikler:

  • Yayıncılar, daha fazla reklam yayımlayabilecek.
  • Üst düzey yayıncılarda aboneliklerde yapılan gelir kesintisi %70/%30’dan %50/%50’ye indirilecek.
  • Aboneliklere yeni kademe sistemi getirilecek, kademelere erişmek için kriterler belirlenecek (Detay verilmedi).
  • Twitch, partnerlerin münhasırlık kısıtlamalarını kaldıracak. Böylece yayıncılar YouTube veya Facebook’ta yayın yapabilecek.

Söz konusu bu değişikliklerle Twitch, yayıncıların abonelik gelirlerinin bir kısmını ele geçirirken buna karşı bir teklif olarak ise daha fazla reklam yayımlana ve münhasırlıktan kurtulma avantajlarıyla da beraber gelecek. Ancak bu şartlarla beraber aynı geliri elde etmek isteyen yayıncılar, ya daha fazla reklam göstererek izleyicilerin sıkılmasına ya da daha fazla zaman harcayarak YouTube veya Facebook’ta ayrı yayınlar açmayı tercih etmek zorunda kalacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Apple In Private Relay hizmetinde bilgilerin sızdırıldığı iddia ediliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir