VPN hizmeti Mullvad, Apple tarafından geliştirilen Private Relay hizmetinin bazı cihaz bilgilerini sızdıracağını belirtti. 

Apple, iOS 15 ile birlikte Pravite Relay adı verilen bu hizmetin tanıtımı yapıldı. Yayınlanan rapora göre Apple Private Relay hizmeti, çeşitli güvenlik sorunları çıkarabilecek durumlara sahiptir. Apple, geliştirdiği iCloud Private Relay hizmetini Safari’de gezinirken, kim olduğunuzu ve hangi siteleri ziyaret edeceğinizin şirketler tarafından görülmeyeceğini iddia ediyor. Private Relay, standart VPN servislerinden çok daha farklı olarak bazı bilgileri Apple’ın da görmesini engelliyor. 

iCloud Private Relay hizmeti, güvenlik duvarını kurallarını tanımıyor

5 8

Güvenlik duvarı kurallarını görmezden geldiğini dile getiren Private Relay, bazı akıllı cihaz bilgilerini Apple sunucuları üzerine gönderiyor. VPN hizmeti Mullvad tarafından ortaya çıkarılan sorunun hangi bilgileri topladığı ise şu an için bilinmiyor. Güvenlik alanında araştırmalar yapan kişiler, bu güvenlik açığı nedeniyle hackerların cihaz bilgilerine ulaşabileceğini dile getiriyor. Mullvad geliştiricileri, Private Relay hizmetini kullanan akıllı cihazların özellik kapalıyken dahi QUIC trafiği oluşturduğunu tespit etti. Konu ile ilgili olarak açıklama da bulunan şirket, bu sorunun Private Relay hizmetini devre dışı bırakarak çözülebildiğini dile getirdi.

Apple’ın hangi bilgileri sunucularına aktardığını bilmediklerini belirten ekip, “Private Relay hizmeti nedeniyle cihazınızın Apple tarafından üretildiği internet sağlayıcınız tarafından tespit edilebilir. Apple, macOS’taki güvenlik duvarına herhangi bir kural ekleseniz de kendi hizmetini bu kuralların dışında tutuyor. ” ifadelerine yer verdi. Private Relay özelliği, şu an için beta sürecinde olduğu için Apple’ın bu sorunu en kısa süre içerisinde çözeceği dile getiriliyor. Konuyla ilgili araştırma yapan analistler, sorun çözülene kadar Private Relay özelliğini devre dışı bırakmayı öneriyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Realme 9 Pro+ Free Fire Edition, Avrupa’da piyasaya sürüldü

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir