Online yayıncılık platformu Twitch hacklenme olayının ardından yayın anahtarı ile ilgili önemli bir adım attı ve bunun duyusunu yaptı. 

Twitch platformunda yaşanan olayının ardından tam olarak hangi verilerin sızdırıldığı bilinmiyor olsa da sıkı önlemler alınması gerektiği bilinen bir durumdu. Hacklenme olayının üzerinden sadece bir güç geçmesine rağmen Twitch, güvenlikle ilgili olarak ilk önemli adını attı. Dün geç saatlerde sunulan bu güncelleme ile tüm yayıncıların Twitch yayın anahtarını tamamen güncelledi. 

Twitch kullanıcılarının yayın anahtarları tamamen sıfırlandı

Yayın anahtarı, yayıncının kanalından bir içerik yayınlanması için önemli bir adımdır. Bu anahtar kanal sahibi dışın bir kişinin eline geçtiğinde farklı bir konumda olsa da yayın başlayabilir. Twitch, gündeme gelen hack olayında kullanıcı verilerinin ne kadarlık bir kısmının ele geçirildiğini aktarmadı. Fakat güvenlik önlemi almak için yayın anahtarının tümünü sıfırlayacağını belirtiyor, yani sızdırılan bilgiler arasından bunlar da yer alıyor olabilir.

12 4

 Eğer PlayStation ve Xbox üzerinden yayın yapıyorsanız Twitch hesabınızı da platformlar entegre etmiş olabilirsiniz. Bu sebeple de yayın anahtarını pek de dert etmenize gerek yoktur. Eğer PC üzerinden OBS aracılığıyla yayın başlatıyorsanız ve Twitch hesabınızı OSB’e bağladıysanız yayın anahtarını manuel olarak güncelleme yapmanız gerekir. Yayın anahtarınızı Twitch yayıncı paneli kısmından bulabilirsiniz. Söz konusu bu değişiklik, gece saatlerinde yayınlanan güncellemenin bir parçası olarak sunuluyor. Aynı zamanda söz konusu bu güncelleme ile beraber kullanıcı veriler ile ilgili olarak aşağıdaki gibi açıklamada bulundu; 

“Soruşturma devam ederken, etkiyi ayrıntılı olarak anlama sürecindeyiz. Bu durumun endişe yarattığını anlıyoruz ve araştırmamız devam ederken burada bunlardan bazılarına değinmek istiyoruz. Şu anda, oturum açma kimlik bilgilerinin açığa çıktığına dair hiçbir belirtimiz yok. Araştırmaya devam ediyoruz. Ayrıca, tam kredi kartı numaraları Twitch tarafından saklanmaz, bu nedenle tam kredi kartı numaraları ifşa edilmez.”

Elde edilen bilgilere bakıldığında en azından kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin güvende olduğu biliniyor. Pek çok internet devi, kredi kartı sorumluluğunu almamak adına onları farklı bir kaynak içerisinde saklı tutuyor. Kullanıcı bilgilerine ne olduğuna dair henüz kesin bir bilgi elde edilememiştir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir