Dijital Nakliye platformu olarak kısa süre içerisinde tüm dünya genelinde ilgi gören Trukker, 2021 yılının son çeyreğinde Türkiye’ye giriş yaparak faaliyetlerine başlamıştı. Türkiye’yi Doğu Avrupa’ya açılma kapısı olarak değerlendiren şirket, kısa bir süre olmasına rağmen önemli gelişmeler elde etmiş durumda.

Kurulduğu ilk günden itibaren 2022 yılına kadarki süreç içerisinde 190 milyon doların üzerinde yatırım alarak hızlı bir büyüme gerçekleştiren Trukker, sektörde yaşanan sorunlara yönelik ideal bir çözüm sunuyor. 6 bine yakın sürücünün dahil olduğu platformda sürücülerin yüzde 75’inin tüm geliri sadece platform üzerinden elde edebiliyor. Bekleme sürelerine aza indiren ve gidiş-dönüş yüklü bir şekilde taşıma yapılmasına imkan tanıyan Trukker, üstelik standart ödeme sistemleri sayesinde de düşük fiyatlar ile taşımacılığın önüne geçiyor.

Trukker 2016’de kuruldu

TruKKer’in Kurucusu ve CEO’su Gaurav Biswas girişimi ilk olarak 2016 yılında tanıttı. 2018 yılında Suudi Arabistan’a giriş yapan platform; 2020’de Mısır, 2021 yılında ise Pakistan, Türkiye, Ürdün Bahreyn ve Umman gibi farklı pazarlarda yer almaya başladı. Şirketin Türkiye’deki operasyonlarında ise genel müdür olarak Hakan Arıkan görevlendirildi.

Webrazzi’ye konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Hakan Arıkan, “Başladığımızdan bugüne her ay ciromuzu bir önceki aya göre 2’ye katlayarak ilerledik” diye konuşuyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Türkiye’de bu alanda ciddi bir rekabet olduğunun farkında olsak da sektörün dijitalleşmesi ve büyümesi için bu rekabetin faydalı olduğuna inanıyoruz. Firmalar arasındaki rekabetten daha önemli olan konu; toplam pazarın ne kadarının dijitalleştiği ve dijitalleşme hızının artması olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda TruKKer’in globalde oluşturduğu bilgi birikimini Türkiye’ye de aktararak, ülkemizin dijitalleşme hızının artmasına katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

B Serisi Finansman Turunda 96 milyon dolar topladı

Şirket b-serisi finansman turunu 96 milyon dolarlık yatırım ile kapatırken ADQ ve STV’nin yanı sıra Mubadala ve Riyad Taqnia Fund (RTF) gibi pek çok şirket yatırımcılar arasında yer aldı. Aldığı yeni yatırımlar ile faaliyet gösterdiği pazarlardaki etkinliğini artırmak isteyen girişim, önümüzdeki dönemde Türkiye’de de pek çok yeni çalışmanın başlangıcını yapacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir