Türkiye’nin 2021 yılı sonunda dördüncü çeyrek kısmına ait olan verilerin ortalamasını değerlendiren Speedtest internet hizmeti sunan mobil ve sabit hat İSS’lerin karşılaştırılmasının yapıldığı yeni bir liste aktardı.

Başarılı hız testi firması olarak adından söz ettiren Speedtest, Türkiye’nin dördüncü çeyrek dilimindeki hız hız testi sonuçlarını aktardı. Tüm sabit hat İSS’leri ve mobil sağlayıcılarının karşılaştırılmasının yapıldığı listeye bakılırsa en yüksek mobil internet hızında 71.49 puanla Turkcell ilk sırada yerini alırken, ikinci sırada ise 41.19 puanla Türk Telekom, üçüncü sıraya ise 23.79 puanla Vodafone yer aldı.

AMD Ryzen işlemcileri Tesla’ların menzillerinin düşmesine neden oldu

Sıralamaların değişiklik gösterdiği gecikme sürelerine bakıldığında ise 27 ms ile koltuğu ele alan Turk Telekom’u, 30 ms ile Turkcell ve 49 ms ile Vodafone ardından geliyor.

Türkiye listede iki sıra geriledi

Elde edilen bu raporun devamında ise küresel olarak mobil internet hızında 138 ülke arasında 2 ülke kadar gerileyen Türkiye, 59. Sıraya adını yazdırırken en yüksek hızlar ise sırasıyla şu şekilde; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana’na elde edildi. Bunun yanı sıra en yüksek mobil internet hızlarına çıkan telefon markaları sırasıyla Apple, Samsung, Xiaomi ve Huawei şeklinde oldu. Türkiye’de büyük yatırımlar yağarak adından söz ettiren ve 1000 Mbps internet hizmeti veren TurkNet sabit internet sıralamasında 44.60 puan alarak birinci sırada yer alırken ikinci sırada ise 36.79 puanla Türksat Kablo bulunuyor. Listenin üçüncü sırasında 34.51 puanla Turkcell, dördüncü sırada 24.98 puanla Vodafone, beşinci ve son sıra ise 19.66 puanla Turk Telekom’un oldu.

Sabit hat gecikme değerlerine bakıldığında ise sıralama da değişiklik olduğu görülüyor. Yeni sıralamaya göre liderlik koltuğunu 14 ms ile Turksat Kablo aldı. Devamında ise TurkNet 17 ms, Turkcell 20 ms, Türk Telekom 23 ms ve Vodafone 32 ms sonuçları elde edilirken en yüksek sabit hat hizmeti sunulan şehirler ise şu şekilde oldu; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir