Tesla Model 3 ve Model Y’nin makyajında ​​kullanılan AMD Ryzen işlemcinin otomobilin menzilini azalttığı tespit edildi.

Bilindiği üzereTesla, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi. Son zamanlarda diğer şirketlerin elektrikli araçlara yönelmesiyle birlikte şirket, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim yaşatmak için araçlarını geliştiriyor.

Şirket kısa süre önce popüler elektrikli araçlarından biri olan Tesla Model 3 ve Model Y’yi piyasaya sürdü. Makyajlı, multimedya sistemlerinin performansını artırmak için araca AMD Ryzen işlemciler eklendi. Ancak bu durum kapsam konusunda kullanıcının kafasını karıştırmaktadır.

AMD Ryzen işlemci Tesla’nın menzilini azalttı

Son birkaç gündür multimedya sistemlerinde kullanılan Intel Atom işlemci, Model 3 ve Model Y modifikasyonları sırasında AMD Ryzen işlemci ile değiştirildi. Bu sürecin bir sonucu olarak, multimedya ekranların performansı iyileşmiştir. Ancak, performansı artırmak için daha fazla enerji tüketmeniz gerekir. Bu durum aracın menzilini olumsuz etkiler.

Güç tüketimindeki artış nedeniyle menzilde hafif bir düşüş bekleniyordu. Bunu doğrulamak için yapılan testler ve müşteri yorumlarına göre, artan enerji tüketimi aracın menzilini önemli ölçüde azaltacaktır. Teslascope, Avustralya’da yaşayan Model 3 kullanıcılarının yorumlarını paylaştı.

“Yeni araç bilgisayarımızla dokunmatik ekran deneyimini optimize etmek için Model 3 araçlarını güncelledik. Bu donanım değişikliği daha fazla güç gerektiriyor ve bu da menzilde küçük bir düşüşe neden oluyor. Model 3 menziliniz şu anda 602 kilometre. Bu değer, WLTP değerinin 22 km altında.”

Başka bir gönderide Teslascope, MCU3’lerin (AMD Ryzen işlemcili arabalar) sayısının her geçen gün arttığını belirtiyor. Arabanın WLTP değerinde de bir değişiklik oldu. Bu değişikliğin ardından Model 3’ün menzili azaldı ve Model Y’nin menzili arttı. WLTP değerindeki değişimi aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Tesla Model 3

Model 3 RWD
18″ jantlar: 510 km (-)
19″ jantlar: 491 km (-)
Model 3 LR AWD
18 inç jantlar: 626 km – 11 km düşüş
19 inç jantlar: 602 km – 12 km düşüş
Model 3 Performance
20″ jantlar: 547 km – 20 km düşüş

Tesla Model Y

Model Y LR AWD
19″ jantlar: 565 km – 28 km artış
20″ jantlar: 533 km – 26 km artış
Model Y Performance
21 inç jantlar: 514 km – 34 km artış

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir