Denizbank ve Atlas Space, Türkiye’nin ilk metaverse banka şubesi için güçlerini birleştirdi. Teknoloji yatırımları ile ön plana çıkan Denizbank yine öncü bir adım atmış oldu.

Müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Denizbank, yenilikçi çözümler geliştirmekle beraberinde geleceğe çok yönlü bir adım attı. Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran, konuyla ilgili değerlendirmelerinde şubenin en kısa sürede tamamen faaliyete geçeceğini belirtti.

Metaverse projeleri ve alabileceğiniz platformlar

Türkiye’nin ilk metaverse banka şubesi

Yeni nesil teknoloji ihtiyaçlarının yön vermesiyle Türkiye’de ilk MetaŞubesi’nin gelişimi ve altyapısı hakkında değerlendirme yapan Denizbank Perakende Banka Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ayşebur Hıçkıran konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi: “DenizBank olarak geleceğin ekonomisini şekillendirecek altyapının Metaverse’te olduğunu biliyor ve müşteri deneyimini bu dünyada daha da ileri taşımak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi, iştirakimiz NEOHUB koordinasyonunda, Türk bankacılık tarihinin ilk MetaŞubesi ile bir miladı gerçekleştiriyoruz. Bize sunduğu destekle güvenli deneyim yaşatacak stratejik ortağımız Atlas Space ile bu yola çıkmaktan son derece mutluyuz. Bunu bir ilk adım gibi düşünebiliriz. Müşterilerimiz için yarattığımız bu yeni temas noktasını, yine onların beklentileri doğrultusunda tam kapasite çalışan bir banka şubesine dönüştürmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

“Yalnız kurt başarılı olamaz” diyoruz

NEOHUB’ın Genel Müdürü Gürhan Çam, Atlas Space altyapısı ile adım atılan projenin, işbirliği kültürünün gelişmesinde ve yeni nesil iş modellerinin oluşmasındaki önemine vurgu yaptı. Uzun zaman önce çalışmalara başladıklarını belirten Çam, konu ile değerlendirmelerini şu sözler ile tamamladı:

“Bankamızın gelecekte müşteri deneyimini taşıyacağı yeni ortamları yaratmak üzere yoğun şekilde çalışıyoruz. Metaverse denilen kapsamlı ve web 3.0 tabanlı bu küresel trendin içinde hiçbir kurumun tek başına varlığını sürdüremeyeceğini de biliyoruz. Ekosistem bankacılığı, NEOHUB’ın temel taşı. Bizim kuruluş amacımız, iş birliği kültürünü geliştirmek ve yenilikçi iş modelleri oluşturmak. Açık bankacılık iş birliklerimiz ve hızlandırma programımıza benzer şekilde metaverse dünyasında da “Yalnız kurt başarılı olamaz” diyoruz. İlk etapta hedefimiz, canlı bir agent aracılığıyla metaversede müşterilerimizin bankacılık ile ilgili temel sorularında bilgilendirme yapmak. Zaman içinde alacağımız geribildirimler doğrultusunda Metaşubemizi fiziki bir banka şubesi kadar verimli ve kullanışlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu vizyonla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir