31 Mart 2023 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de ki karar ile Türk bankacılık ve finans sektörünün ilk dijital perakende bankalarından biri TOM Bank oldu.

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumundan faaliyet izni alınmasından sonra onayın resmi gazete de yayınlanan Tom Bank, Türkiye’nin lisanslı ilk dijital perakende bankasından biri oldu.

1.5 milyar TL başlangıç sermaye ile kurulan ve sadece dijital kanallar ile hizmet vermeyi hedefleyen TOM Bank, Türkiye’de ve yurt dışında önemli başarılara sahip, kendi kategorisinde sektör lideri olan A101, English Home, Memorial Sağlık Grubu gibi şirketleri bünyesinde barındıran Aydın Grup hissedarları ve üst yönetimi tarafından kuruldu.

T.O.M Şirketler Grubu’nun şirketi olacak olan bu dijital banka, etik bankacılık vizyonu kapsamında %100 dijital ürünler ile sunduğu yenilikçi fırsatlar ve avantajlar sayesinde yüksek bir müşteri ağına sahip olmayı hedefliyor.

Avrupa’nın dijital bankalarından biri olmayı hedefliyoruz

TOM Bank, mikrokrediler ve TL, euro, altın, katılma ve dolar hesaplarının ücretsiz olması şube giderlerinden yapılacak tasarrufların müşterinin lehine kullanılarak daha avantajlı teklifler sunma imkanı sağlamayı hedefliyor.

Kişiler tamamen mobil uygulama üzerinden hızlı bir şekilde müşteri olabilecekleri TOM Bank’ın en iyi avantajlarından bir tanesi de Türkiye’de bir ilk olan A101 mağazalarından şubeye gitmeye gerek kalmadan, masrafsız ve komisyonsuz “Veresiye Kredi” imkanı sunması olacak.

Birkaç dakika içinde limit oluşturup kredi kullanılabilecek teknoloji altyapısı ile müşteriler kendilerine yürüme mesafesinde olan her ilçedeki a101 mağazalarından nakit ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilirler. Bunun yanında TOM Bank, müşterilerin ATM arama sürecine son verecek. Sadece QR kod okutarak A101 kasalarından anında para çekme ve ödeme yapılması planlar arasında yer alıyor.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir