İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun bir süre üzerinde çalışmalar yaptıkları OGEM’in açılışını bugün gerçekleştirdi. Kamu destekli olan bu geliştirme merkezi, hayalindeki oyunu tasarlamak isteyen gençler için bir kapı aralıyor. 

Haliç yer alan İBB İletişim Koordinasyon Merkezi’nde yer alan OGEM, bugünden itibaren küresel anlamda sektörün önemli isimleriyle beraber, gençlerin hayallerini de gerçekleştirmesi için yardımcı olacak. 

OGEM, eğitim ve ekipman gibi pek çok konuda destek verecek

OGEM’in oyun geliştirme ile ilgili olarak genç girişimcilere her anlamda destek sağlayacağı belirtildi. Öyle ki üniversitelerin yazılım ile ilgili olan bölümlerinden mezun olan kişiler, OGEM bünyesinde geliştirme ekiplerine çeşitli eğitimler verecek. Bunun yanı sıra Türkiye’de ulaşılması oldukça zorlu olarak görülen MoCap gibi özel oyun geliştirme ekipmanları da yine aynı ekiplerin beğenisine sunulacak. OGEM çatısı altında aynı zamanda oyun sektörünün başarılı isimleri ile beraber çeşitli etkinlikler ve turnuvalarda gerçekleşecek. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu, OGEM çatısı altında çalışan genç girişimcilere en az kendileri kadar güvendiklerini belirterek şunları aktardı; “Biz, buranın böylesi bir merkez olmasıyla, zaten başarı elde edilmiş bir alanın büyütülmesiyle ilgili bir adım atıyoruz. Bundan sonrasında en az bizim kadar hak sahibisiniz ve bizim kadar bütün girişimciler burada söz sahibi olacaklar. Bunu da geliştireceğiz.”

OGEM’in gençlerden beklentisinin, “Siz isteyin, biz yapalım” olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Siz oturun, çalışın, bizim arkadaşlarımızla iş birliği yapın. Sektörlerden buraya iş birliği yapmak isteyen kurum ve kuruluşları davet edelim. Yani biz, artık buranın böylesi bir merkez olmasıyla, zaten başarı elde edilmiş bir alanın büyütülmesiyle ilgili bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu. 

22 1

Oyun dünyasından birçok isim OGEM’in açılış törenindeydi 

İBB İletişim Koordinasyon Merkezi’nde yapılan etkinlik ile beraber Youtuber, e-spor sunucusu ve oyun geliştiricisi Dora Özsoy ve GamersTurk kanalının sahibi Ergin Berke Arslan gibi oyun ve yayın camiasından önemli isimleri de yer alıyordu. 

Yaklaşık 6 yıldır YouTube’da yayınladığı korku ve mobil odaklı oyunlara yaklaşık olarak 700 bin kişinin üzerinde abonesi olan Ergin Berke Arslan, OGEM ile ilgili olarak şu ifadeleri dile getirdi; “Bugüne kadar Türkiye’deki oyun geliştirme merkezlerine, birçok küçük oyun şirketine çok fazla destek verdim. Bu konu hakkında benimle iletişime geçen herkese, Türkiye pazarına destek olabilmek adına elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. OGEM’in de insanların önünü epey açacağını düşünüyorum çünkü oyun geliştiriciler her şeyi kendi bütçeleriyle yapmaya çalıştıkları için belirli bir yerden sonra ister istemez tıkanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bu alanın oyun geliştiricilerinin önünü açacağını düşünüyorum.”

Oyun sektörüne YouTube kanalı ile adım attıktan sonra kurucusu olduğu Stratera Games’e bağlı 5 farklı oyunun altında imzası bulunan Dora Özsoy’un OGEM hakkındaki görüşleri ise şu şekildeydi; “Burada öncelikle yüksek teknolojiye sahip bilgisayarlar var. Böyle bir dönemde oyun geliştirmek isteyen gençlerin bu bilgisayarlara ve bu teknolojiye erişebilmesi çok mümkün değil bildiğiniz üzere. Ücretli yazılımlar, ekipmanlar hepsi dolar üzerinden. Buranın bence en büyük önemlerinden biri bu ekipmanları sağlıyor olması. Burada ekipler yan yana masalarda çalışıyor olacaklar. Birbirleriyle bilgi alışverişi yapıyor olacaklar. Uzman kişiler gelip ekiplere uzmanlıklarını aktaracaklar. Özetle burada gerçekten tüm dünyanın oynayacağı oyunlar üretmek istiyoruz hep birlikte.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir