İlkokul çağından lise çağına kadar kadar öğrencileri girişimci bakış açısı ile yetiştirmeyi hedefleyen Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen GençBizz Lise Girişimcilik Programı artık Türkiye’nin 81 ilinde bulunmakta. Liseli gençler tarafından Türkiye’nin 81 ilinde Gençbizz şirketleri kuruldu. 1999 yılında kurulan Genç Başarı Eğitim Vakfı amacı ise maddi kazanç gütmeyen bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’nin 81 İlinde Girişimcilik Artık Liselerde

Genç Başarı Eğitim Vakfı, girişimci zeka yapısına sahip gençlerin yetişmesi amacı ile çalışmalarına ivme kazandırırken, girişimci öğrencilerin iş dünyasındaki programlara interaktif katılımlarını hedefleyen vakıf eğitim ve iş hayatı arasında bağlantı kuruyor. GençBizz Lise Girişimcilik Programı ise vakfın 24 yıldır Türkiye’de yapılmaktadır. 

14-18 yaş grubu lise öğrencilerinin iş alanında profesyonel gönüllü mentorları beraberinde eğitim yılları boyunca girişimcilik hakkında deneyimleri ve becerileri edindiği  bir eğitim programıdır. 

Peki Genç Bizz’in öğrencilere katkıları neler?

Peki Genç Bizz’in öğrencilere katkıları neler?

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yürütme yasası içinde lise öğrencilerine yönelik “yaparak öğrenmeye dayalı” gençlere kendi işini kurma fırsatı sunan girişimcilik programı.  Programa katılan gençlerin %82’si bu programın ardından kariyer planlarını etkilemektedir. Gençler, program kapsamında yürüttükleri tüm aşamalardan ve  aldıkları eğitimler ve mentorluklar sayesinde iş hayatına hazır, 21 yy. becerileri ile donanımlı şekilde ve finansal okuryazarlıkları  gelişmiş olarak eğitimden mezun oluyorlar. GençBizzliler eğitimin sonunda ise almaya hak kazandıkları ESP yani Enrepreneurial Skills Pass (Girişimcilik Becerileri) Sertifikasını alıyorlar. Bu sayede uluslararası staj imkanları, eğitim ve istihdam fırsatları buluyorlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir