Elektrikli araç kullanıcıları da son dönemdeki fiyat artışından etkilenecek. Türkiye’de elektrik şarj istasyonları zamlandı! İşte detaylar;

LG, elektrikli araçlar için şarj istasyonu üretecek

Ülkemizde son günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artması vatandaşların büyük bir kısmını olumsuz etkiledi. Birçok insan istenmeyen yüksek elektrik faturalarından muzdarip olmaya başlıyor. Fiyat artışının etkilerinden biri de elektrikli araç sahipleri oldu.

Elektrikli araç kullanımı Türkiye’de henüz yaygın olmasa da petrolün bu kadar pahalı olduğu bir dönemde elektrikli araç kullanmak çok uygun. Elektrikli arabalar, sahiplerinin evlerinde veya ülkemizin birçok bölgesinde kurulu elektrik şarj istasyonlarında şarj edilebiliyor. Ama artık bu istasyonlarda sunulan hizmetler çok daha pahalı olacak.

Elektrikli şarj istasyonların fiyatları yüzde 10 arttı!

Türkiye’de pek çok şirket, ülke genelinde elektrikli araçlar için şarj istasyonları sunuyor. Bunlardan biri olan Zorlu Enerji bünyesindeki ZES. Şirket geçtiğimiz günlerde fiyat güncellemesi yaptı. Hemen ardından en geniş istasyon ağına sahip firmalardan biri olan Eşarj’ın zam haberi gündeme geldi.

Yeni fiyatlara göre 3 Eylül saat 03:00’ten itibaren sele istasyonlarında verilen elektrik fiyatlarına %10 oranında zam yapıldı. 22 kW’a kadar olan AC çıkışlar için kWh başına 50 kuruş, 60 kW’a kadar olan tüm DC çıkışlar için kWh başına 1,20 TL artış yapıldı. Yeni fiyat altında, kullanıcılar artık 22 kW için kWh başına 6,50 TL alıyor. 60kW için kWh başına 7.70TL ödersiniz. Listelenenler dışındaki tüm mağazalar kWh başına 8,20 TL ödeyecek. Şarj istasyonu sayısındaki artışın ülke genelinde doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artışla bağlantılı olduğuna inanılıyor.

Peki siz yapılan bu zamnlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu durum elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında bir engel olur mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir