Elektrikli araçlara yönelik yatırımlar yapılmaya devam ediliyor. Global pazarda her şirket bu yeni teknoloji pazarına yatırımlarını yapmaya devam ediyorlar. Bunlardan birisi olan Güney Koreli teknoloji şirketi LG’de yeni bir hamle gerçekleştirdi. LG, akıllı telefon pazarındaki yaşadığı çöküş sonrasında, her sektörde yer almak adına girişimlerini sürdürüyorlar. Şimdi ise şirket önemli bir duyuru gerçekleştirdi ve elektrikli otomobiller için şarj istasyonu üreteceğini açıkladı. Söz konusu bu üretimi AppleMongo şirketini satın alarak gerçekleştireceği ifade ediliyor. LG bildiğiniz üzere geçtiğimiz Mayıs ayında akıllı telefon üretimlerini tamamen sonlandırmıştı. Şirket teknoloji pazarında farklı alanlarda güçlenmeyi hedeflerken, son olarak yaptığı paylaşım ile elektrikli araçlar için şarj istasyonu üreten Güney Koreli AppleMongo şirketini aldığını duyurdu.

LG, elektrikli araçlara şarj istasyonu üretecek

4

Elektrikli araçların küresel pazardaki yükselişi devam ederken, LG elektrikli şarj istasyon işletmesi olan GS Energy ve bilgi teknoloji sağlayıcısı olan GS Neotek ile ortaklık imzaladı. Şirketin bu satın alımı ile beraber gelecek iş imkanlarını değerlendirmeyi hedeflediklerini ifade ediyor. LG Kıdemli Başkan Yardımcısı olan Paik Ki-mun paylaştığı açıklaması ile elektrikli araçların şarj pazarının yükseliş dönemi yaşayacağını ifade etti. Bugüne kadar çeşitli deneyimler ile çeşitli müşteriler için özelleştirilmiş entegre şarj çözümleri sunacaklarını ve mevcut müşteriler için rekabet gücünü artıracaklarını belirtti.

Üç ortaklıkla yapılan AppleMongo satın alımı ile şirketin %60’ına sahip oldu. Kalan %34’ü Energy tarafında olurken %6’sı ise GS Neotek’in oldu. Bu üç şirket de satın alım değeri hakkında paylaşım yapmazken, Kore medyasına göre 7.8 milyar dolarlık bir satın alım gerçekleştiği iddia ediliyor. Akıllı telefon pazarına tutunamayan LG’nin elektrikli araç pazarında ne gibi başarılara imza atacağı şimdiden merak ediliyor diyebiliriz. Bakalım beklenen çözümleri sunabilecek mi göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir