Akıllı telefon fiyatları günümüzde cep yakan bir hale geldi. Uygun fiyatlı telefonlar bile 3.500 TL’den başlarken üst segment cihazların fiyatları adeta dudak uçuklatıyor. Telefon almayı düşünenlerin mutlaka bu listeyi incelemesi gerek. İşte Türkiye’de satılan en pahalı akıllı telefonlar;

AnTuTu en hızlı orta segment akıllı telefonlar belirledi

İşte Türkiye’de satılan en pahalı akıllı telefon

Akıllı telefon fiyatlarındaki artış devam ederken günümüzde en pahalı telefonlar katlanabilir modeller olarak karşımıza çıkıyor. Güncel yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde satılan en pahalı akıllı telefon modeli 512 GB depolama alanına sahip olan Huawei Mate Xs 2 olarak karşımıza çıkıyor.

Huawei Mate Xs 2 tanıtıldı

Huawei Mate Xs 2’nin hemen ardında ise henüz yeni tanıtılan Samsung Galaxy Z Fold 4 yer alıyor. 1 TB’lık geniş depolama alanına ve pek çok işlevsel özelliğe sahip olan cihazın ülkemizdeki resmi satış fiyatı 45 bin TL.

İşte Galaxy Z Fold 4 özellikleri

Listede üçüncü sırada ise yine iPhone 13 Pro Max modelinin 1 TB’lık versiyonu yer alıyor. Cep yakan bir fiyatla alıcı karşısına çıkan bu modeli satın almak isteyenlerin 41.800 TL ödemesi gerek. Geçtiğimiz sene tanıtılan Samsung Galaxy Z Fold 3 modeli ise 256 GB’lık depolama alanı ile 33 bin TL’den satışta. iPhone 13 Pro’nun 1 TB’lık depolama versiyonuna sahip olmak isteyenlerin ise 38 bin TL ödemesi gerek.

Diğer markalara baktığımıza da sonuçlar pek değişmiyor. Örneğin 256 GB’lık depolama alanına sahip olan Xiaomi 12 Pro modeli 28.999 TL’den satışta. Daha geçtiğimiz gün tanıtılan Samsung’un dikey olarak katlanabilir modeli Galaxy X Flip 4 128 GB’lık depolama alanıyla 25.999 TL’den satışa sunuldu. Ülkemizde satışta olan 512 GB’lık depolama alanına sahip Samsung Galaxy S22 Ultra ise 32.749 TL. Samsung Galaxy S22 Plus ise 256 GB’lık depolama alanıyla 24.299 TL’den satışta.

Akıllı telefonlar neden bu kadar pahalandı?

Ülkemizde satışta olan cihazların bu kadar pahalı olmasında iki neden var. Öncelikle dolar ve euro farkı cihazların satış fiyatlarında doğruran etkili oluyor. Bir diğer neden ise cihazlardan alınan vergiler. Örneğin Apple 1 TB’lık iPhone 13 Pro Max için şu vergi notunu düşmüş; “KDV ve yasal ücretler dahildir” Bu ücretler toplamda yaklaşık 15.704 TL.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir