Samsung’un büyük yaz etkinliği Samsung Galaxy Unpacked 2022 bugün TSİ 16.00 itibariyle başladı. Yeni ürünlerin ve teknolojilerin tanıtıldığı etkinlikten öne çıkanları sizler için canlı olarak aktardık.

Samsung, her yıl olduğu gibi yeni cihazlarını tanıtmak için Galaxy Unpacked etkinliği düzenledi. Bugün saat 16.00 itibariyle başlayan etkinlik, dünyanın dört bir yanından canlı olarak takip edilebiliyor.  Etkinliği aşağıda yer alan canlı yayından siz de takip edebilir ya da tekrarını izleyebilirsiniz.

İşte Samsung Galaxy Unpacked 2022’den detaylar

Samsung Galaxy Unpacked etkinliği reklamlarla başladı. Geliştirme süreçlerine atıflar yapan gösterimler ekrana taşınıyor. Reklamların ardından TM Roh tarafından Samsung’un yaptığı çalışmalara atıflar yapılarak katlanabilir modellere gelen nokta aktarıldı. Galaxy katlanabilir modellerin 4. neslini tanıtacaklarını açıklayan Tm Roh ardından sahneyi Galaxy Flip 4 modeline bıraktı.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli

Galaxy Flip 4 özellikleri neler?

Galaxy Flip 4, Samsung’un katlanabilir modellerinin 4. nesli olacak. Telefon kamera olmanın ötesinde tripod olarak da işlev görecek. Dijital olarak görüntüyü sabitleyebilen ve gece çekimlerinde de daha yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunabilecek olan Flip 4, önceki nesillere göre çok daha farklı. Üstelik Instagram ile yapılan özel iş birliği ile katlanabilir yapıdayken dahi Instagram için daha kolay bir şekilde çekimler yapılabilecek. Katlanabilir yapıda olması sayesinde ön kamerada da iyileştirmeler yapılmış durumda. Üstelik ön kamera için ön izlemeler de iki farklı ekranın olması sayesinde oldukça kolay.

Samsung Galaxy Z Flip 4 teknik özellikleri:

  • Ekran: 6,7 inç, FHD+, 120 Hz
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128-256-512 GB
  • Ön kamera: 10 MP
  • Arka kamera: 12 MP + 12 MP
  • Batarya: 3.700 mAh (25 watt)
samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 2

Küçük ekranda çok daha fazlası

Z Flip 4’te ekranı kapattığınız noktada sadece önemli mesajlar küçük ekranda gösterilecek. Bu bölümden, bildirimlere hızlı yanıt verilebilecek ve ev cihazları da kontrol edilebilecek. Bu anlamda katlanmış durumdayken daha çok kontrol cihazı olarak kullanılabilecek cihaz, temassız ödeme gibi işlevlere de sahip. Flip 4; mor, mavi, altın pembesi ve gri renklerde satın alınabilecek. Bespoke Edition ile tamamen kişisel seçimler yapılarak özel bir telefona sahip olmak mümkün olacak. Cihazın öne çıkarılan özellikleri ise şöyle;

  • Dünyanın en iyi su direncine sahip telefonu
  • Gorilla Glass teknolojisi ile koruma
  • 19 saaate varan görüntülü görüşme
  • 56 saate varan müzik dinleme özelliği
  • Geliştirilmiş, daha dayanıklı menteşe sistemi
samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 3

Samsung Galaxy Buds 2 Pro özellikleri neler?

Tanıtımda, ikinci ürün Galaxy Buds 2 Pro oldu. Diğer Samsung ürünleri ile tamamen uyumlu olan ürün, 24bit Hi-Fi desteğine sahip. Normal sese göre 256 kata varan daha kaliteli, yüksek çözünürlük deneyim sunan ürün, 10mm ve 5mm’lik iki sürücüye (Tiz ve bass) sahip. Etkin bir gürültü engelleme sistemine (ANC) sahip olan kıulaklıklar, önceki serilere göre bu konuda %40’a varan bir performans artışına sahip.

Yeni modellere yılın sonuna doğru LE Audio olarak adlandırılan yeni teknoloji de desteklenmeye başlanacak ve 360 derece olarak ses kaydı yapılabilecek. Ürün, siyah, beyaz ve mor olarak 3 farklı renkle satışa çıkarılacak. Yeni cihazlarda, kaybolma ya da çalınmaya karşı da özel koruma bulunuyor. Uygulama aracılığı ile kulaklıklar takip edilebilecek. Akıllı cihaz desteğine sahip olan Galaxy Buds 2 Pro üstelik evdeki diğer Samsung ürünleriyle uyumlu olduğundan dolayı kolayca cihazlar arasında geçiş yapılabilecek. Pro ve normal versiyon olarak satışta olacak.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 4

Galaxy Watch 5 özellikleri neler?

Tanıtımda, Galaxy Watch 5 üçüncü olarak tanıtılan model oldu. Akıllı geçiş özelliğine sahip olan saatler, 44mm ve 40 mm olarak 2 farklı versiyona sahip. Renk konusunda ise 4 farklı seçenek var. Tasarımlarda geliştirilebilir ve değiştirilebilir seçenekler bulunuyor. Safir bir ekrana sahip olan akıllı saatteler aktiviteler ve sağlıklı yaşam için farklı özellikler sunuyor. Veriler için Samsung Health uygulaması kullanılmaya devam ediliyor. Yeni versiyonda çok daha doğru ölçümler için özel sensörler ve geliştirilmiş bir alt yüzey kullanılıyor. Isı sensörü, kızılötesi sıcaklık sensörü, yeni cihazda yer alan yenilikler arasında.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 6

Adımsayar, kalori takibi, günlük aktiviteler gibi kişisel veriler, Samsung Know ile koruma altına alınıyor. Böylece kişisel verilere hiçbir şekilde erişim sağlanamıyor. Bu koruma, tüm cihazları kapsıyor.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 7

Galaxy Ekosistemini, daha parlak bir gelecek için şekillendiren Samsung, cihazların tanıtımının ardından hedeflerini aktardı. Şirketin bu alandaki yeniliklerinde ise çevreci üretim dikkat çekiyor. Dönüştürülebilir materyaller yeni Galaxy cihazları olarak satışa sunuluyor. Balıkçı ağlarının yeniden kullanılması için özel bir proje geliştiren Samsung, bu projeden önemli sonuçlar almış durumda. Satışa sunulan tüm Samsung cihazlarında, küçük de olsa en az bir parça, dönüştürülebilir ürünlerden yapılmış olacak.

Çevrecilik, Samsung’un paketleme alanında da kendini göstermiş durumda. Paketlerdeki kağıtların tamamı dönüştürülebilir ürünlerden kullanılmış ve böylece 51 bin ağaç kurtarılmış. Samsung, 2025’e kadarki süreçte şirket, sürdürülebilir ve çevreci bir yönetime, üretime sahip olmayı hedefliyor. Etkinlikte çevreci üretim ile ilgili bölümler “Çok daha fazlasını yapmak için söz veriyoruz” sözleriyle noktaladı.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 8

Galaxy Z Fold 4 özellikleri neler?

Etkinlikte, merakla beklenen model Galaxy Z Fold 4, dördüncü cihaz olarak tanıtıldı. Samsung’un bugüne kadarki en güçlü ve dayanıklı katlanır modeli Z Fold 4 olacak. Samsung’un çok daha titiz bir çalışma ile ürettiği yeni modelde, özel menteşeler kullanılıyor. Önceki nesillere göre çok daha dayanıklı olan menteşeler, daha fazla kapanıp açılsa dahi daha uzun süre kullanım sağlayabiliyor.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 9

İncelen menteşeler, menteşe kalınlığını azaltarak telefonun daha ince olmasına imkan tanıyor. Bu bakımdan Z Fold 4 önceki modellere göre daha ince. Samsung bu konudaki iddiasını ise “En ince ve en hafif” diyerek gösterdi. FRP olarak adlandırılan özel fiber plastiğin kullanıldığı telefonda, dayanıklılık da arttırılmış. Bu teknoloji, Z Fold 4’te ilk kez kullanılıyor. Bu yenilik, ışığı daha iyi yansıttığı gibi görüntü kalitesini de arttırmış durumda. Yeni modelde ekran altı kamera teknolojisi de geliştirilmiş durumda. Daha ince çerçeve ile daha geniş bir ekran deneyimi sunacak Z Fold 4, kullanıcıların beklentilerini de karşılayabilir.

Cihaz, 26 Ağustos tarihi itibariyle satışa çıkacak. Ön sipariş ise bugün itibariyle başlamış durumda.

Samsung Galaxy Z Fold 4 özellikleri:

  • Ekran: 7,6 inç iç ekran ve 6,2 inç kapak ekranı, 120 Hz tazeleme hızı, AMOLED
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • RAM: 12 GB
  • Depolama: 256 GB ya da 512 GB
  • Ön Kamera: 10 MP (kapak), 4 MP (iç)
  • Arka Kamera: 50 MP ana kamera + 12 MP ultra geniş açılı kamera + 10 MP telefoto sensörü
  • İşletim Sistemi: Android 13 tabanlı One UI 5
  • Batarya: 4.400 mAh (25 watt hızlı şarj)
samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 13

Z Fold 4 Multitask – Çoklu görevler

Z Fold 4’te öne çıkarılan özelliklerden birisi çoklu görevler oldu. Kullanıcıların görev çubuğu olarak adlandırılan bölümde sıkça kullandığı uygulamalara yer verebileceği Z Fold 4, uygulamalara erişimi de kolay hale getiriyor. Microsoft ile özel iş birliği yapan Samsung, office uygulamalarına Z Fold 4’te yer verecek.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 10

S Pen desteğine sahip olan Z Fold 4’te; not almak, uygulamaları kullanmak, sürükle bırakmak kolay hale getirilmiş.

12 MP ana kamera, 10 MP telefoto kamera, 50 MP geniş açı kamera, telefonda yer alan kamera donanımları olacak. Z Fold 4’te önceki nesle göre yüzde 23 daha parlaklık gece görüntüleri elde edilebilecek.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemcisiyle gelen Z Fold 4, daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabilecek. Üstelik aynı anda oyun oynamak ve diğer uygulamaları kullanabilmek yeni versiyonda çok daha kolay olacak. CPU ve GPU alanında yapılan iyileştirmeler, online oyun oynamayı sevenler için Z Fold 4’ü ön plana çıkarıyor.

Google işbirliği

Samsung, yeni ürünlerinde Google ile özel bir işbirliği de yapmış durumda. Akıllı saatlerde WearOS işletim sistemi tercih edilmiş ve bu nedenle Google ile daha uyumlu bir hale getirilmiş durumda. Galaxy saatlerde Google deneyiminin yaşanmaya başlanacağını net olarak duyuran Samsung, Google Asistan gibi pek çok özelliğe erişim imkanı sunacak. İş birliği sadece akıllı saatler ile sınırlı kalmayacağı gibi tüm Samsung cihazlarında olacak.

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 11

Galaxy Watch 5 Pro özellikleri neler?

Samsung, tanıtımda akıllı saatinin dışında Galaxy Watch 5 Pro için özel bir bölüme yer verdi. Aksesuar olmanın ötesinde aktif yaşamı destekleyen Galaxy Watch 5 Pro, özel bir pusula sahip. Özel, geliştirilmiş navigasyon sistemi, dış etkinliklerde Galaxy Watch 5 Pro’yu çok daha başarılı hale getiriyor. Üstelik isteyenler için güneşin doğum ve batış anlarını takip edebilmek de mümkün. Kullanıcılar akıllı saatiyle geldiği bir rotayı tek dokunuş ile takip edebilecek ve geri dönüş yapabilecek. Track Back olarak adlandırılan bu özellik, dönüşleri sorunsuz hale getiriyor.

Siyah ve gri olarak iki farklı renge sahip olacak Galaxy Watch 5 Pro’da öne çıkanlar ise şöyle;

samsung galaxy unpacked 2022 basladi canli 12

Yaklaşık 50 dakika süren tanıtımda Galaxy Z Fold 4, Galaxy Flip 4, Galaxy Watch 5 Pro, Galaxy Watch 5, Galaxy Buds 2 Pro modelleri görücüye çıkarıldı.

Haber, etkinlik ile eş zamanlı olarak sürekli güncelleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir