Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Türkiye’de çocukların teknolojileri kullanması ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Araştırma sonuçlarının paylaşılması ile birlikte 6 ile 15 yaş arasındaki çocukların özellikle online eğitim dönemi ile internet kullanımının arttığı gözlemlendi.

29 Mart ile 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen TÜİK araştırmasında farklı yaş gruplarındaki çocukların internet ve teknoloji kullanım alışkanlıkları incelendi. Üstelik cihazlara yönelik de ayrımın yapıldığı araştırma sayesinde çocukların cep telefonları ile olan ilişkileri de ortaya çıkarıldı.

İnternet erişiminde oranlar %82,7

Çocukların internete olan erişimi yüzde 82.7 olarak açıklandı. Araştırmada en dikkat çeken detaylardan birisi, 6 ile 15 yaş arasındaki çocukların internet kullanımındaki yükselişti. 8 yıllık sürede, bu yaş grubu için internet kullanımının yüzde 82.7 oranında artış gösterdiği belirtildi. Cinsiyete göre internet kullanımında kızlar için yüzde 81.5, erkekler için ise yüzde 83.9’luk bir oranın olduğu belirtildi.

6-15 yaşındaki çocukların internet kullanımı
İnternette vakit geçirme oranları

İnternette en çok yapılan işlem online ders

Araştırma sonuçlarına göre internet kullanılan çocukların yüzde 86.2’si online derslere katılıyor. Ödev ve araştırmalar yüzde 83.6 olurken oyun oynama yüzde 66.1 olarak belirlendi. 

TÜİK araştırmalarında akıllı telefon alışkanlıkları da ayrıntılı olarak incelendi. Buna göre 6 ile 15 yaş arasındaki çocukların yüzde 31’inin bir sosyal ağ üyeliği bulunuyor. Üstelik bu sosyal ağlar düzenli olarak kullanılıyor. Çocukların yüzde 77.7’si günde en az bir kez sosyal medya hesabını kontrol ediyor.

6-15 yaşındaki çocukların internet kullanımı
6-15 yaş arası çocukların akıllı telefon kullanım amaçları

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir