Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, yeni bir özelliğe kavuştu. Instagram profili paylaşmak anlamında yeni bir özellik daha geldi.

Yılın en kötü şirketi için sürpriz isim!

Instagram profilleri artık bir internet sitesine yerleştirilebilecek. Söz edilen bu yeni altyapı, hesap profilleri internet sitelerine görsel bir arayüz şeklinde yerleştirilebilecek. Bu sistemde görülen profil ön izlemesinde en son platformda paylaşılan 6 farklı fotoğraf görülecek. Yeni dönem içerisinde aynı zamanda profil resmi, takipçi sayısı ve paylaşım yapılan içerik sayısı da net bir şekilde gösterilecek. Bu şekilde keşif sürecini daha da iyi bir  hale getirmek isteyen şirket, bu yeni çalışmayı yakın zaman içerisinde herkes için aktif hale getirecek. B sırada isteyenler profilinin internet sitelerinde paylaşılmasını da engelleme hakkına sahip olacaklar. Bu noktada kullanıcılar için seçim şansı verilecek. 

4 7

Instagram, önemli farklı bir adım da atmıştı

Başarılı platform Instagram içerisinde yer alan fotoğrafları “sitene göm” seçeneği üzerinde internet sitelerine yerleştirebilirsiniz. Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği tarafından yapılan çalışmaların ardından ise bu süreç içerisinde değişiklik yapılmasına karar verildi. Artık kişiler istedikleri taktirde bir sistemi kapabilirler. Yakın zaman içerisinde herkes için aktif hale getirilmesi beklenen bu yeni seçenek, ayarlar içerisinde yer alacak. Böylelikle fotoğrafların farklı siteye (Instagram’ın sağladığı kod ile) koyulmasını tercih etmeyen kişiler, sistemini oldukça kolay bir şekilde kapatma hakkına sahip olacaklar. Bu yeni tasarlanan özellik şu an için Türkiye merkezli olan hesaplarda görünmüyor fakat global olarak çıkış pek de uzun sürmeyecek. Şu an için özellik yalnızca ABD’de açılmış durumdadır. Instagram birbirinden farklı özellikler ile gelişmeye ve kullanıcılar için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Yakın zamanda Instagram için yepyeni özellikler gelecek gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir