TRAI yani Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin düzenlemiş olduğu 6. Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, yepyeni bir tema ile 26-27-28 Ekim 2023’te Türkiye’nin yapay zeka ilgililerini bir araya getirecek. Bu senenin teması ise Her Şey Bir Soruyla Başlar cümlesi ekseninde geçecek. Ülkemizin en kapsamlı yapay zeka etkinliği olarak dikkat çeken bu zirvede; sağlık, perakende, üretim, finans, savunma sanayi ve otomotiv sektörüne dek yapay zeka uygulamaları her yönü ile ele alınacak.

Zirveye Dair Detaylar da Açıklanmaya Başladı

yapay zeka görünüm
yapay zeka görünüm

26 Ekim tarihi itibarıyla Levent Wyndham Grand Otel’de düzenleneceği açıklanan zirvenin ilk gününde üretim, bankacılık ve finans, enerji, telekom, e-ticaret, sağlık gibi alanlarda tüm yanları ile üretken yapay zeka uygulama ve kullanım alanları tartışılacak. Dijital dönüşüm ve otomasyon gibi konulara da yer verileceği söylenmektedir.

Bu zirve etkinliğinde birbirinden ayrı sektörlerde karar verici seviyede olan kişiler, yenilikçi projeleri yorumluyor ve eleştirilecek herhangi bir yönü varsa eleştiriyor. Proje sahipleri de bu durumlara dikkat ederek gerekli düzeltmeleri yapmış oluyor. Aslında her açıdan da yararlı bir aktivite olduğunu söylemek mümkün diyebiliriz.

Zirvenin iki ve üçüncü günlerinin ücretsiz olduğunu da belirtelim. Çevrimiçi şekilde herkese açık olacak. Akademisyenlerin de katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, inovatif projeler açısından büyük önem taşıyor. Bu zirveye tecrübeli kişilerin paylaşımlarından faydalanmak isteyen her birey katılmalı diye düşünüyoruz. Eğer kendinizi yapay zeka konusunda sektörel anlamda geliştirme şansı elde etmek istiyorsanız siz de katılmalısınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir