Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un hisselerinin yüzde 55’ini almak için anlaşma imzaladı.

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Türk Telekom, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından satın alındı. Nitekim bir kamu kuruluşu olan şirket, 2005 senesindeki özelleştirme sözleşmesi Oger Telekomünikasyon A.Ş.’ye devredildi.

Yapılan devir, 550 $ milyon $ 6 milyar tutarında ve cumhuriyet tarihinin en büyük arz olarak tarihe geçti. Oger Telekom’un Temmuz 2018’de bankaya olan kredi borcunu ödeyememesi nedeniyle bankaya satılan hisseler artık TVF’ye devredildi.

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un hisselerini satın aldı

Açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom’un (Türk Telekomünikasyon A.Ş.) sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden hissesini satın almak için gerekli sözleşmeyi imzaladı. Satın alma fiyatı 1,65 milyar dolar olarak belirlendi.

Aynı zamanda Türk Telekom Genel Kurulu tarafından 2021 yılı toplu mali tablolarına göre dağıtılacak olan temettü tutarının %55’i LYY Telekommuniksien’in mevcut ortaklarına ödenecektir.

TVF Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut bu konuda bir açıklama yaptı ve şu ifadeyi kullandı:

VF olarak varlığa dayalı bir kalkınma fonu misyonumuzla değer oluşturmaya odaklanıyoruz. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında bünyemizdeki varlıkların değerini en üst seviyeye çıkarmak ve Türkiye’deki şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkmasına destek olmak var.

Türk Telekom ve Huawei arasında önemli bir anlaşma yapıldı

Türk Telekom da sahip olduğu potansiyel ve marka değeriyle stratejilerimize ve hedeflerimize oldukça uyumlu bir şirket. Bu kapsamda, sadece Türkiye’de değil, global anlamda da büyük bir marka olan Türk Telekom’un toplam sermayesinin %55’ini temsil eden paylarını satın almak üzere Pay Satın Alım Sözleşmesi imzaladık.

Satın almanın tam anlamıyla tamamlanması için eksik olan tek şey ise ilgili düzenleyici otoritelerinin onaylarının alınması. Onay alındıktan hemen sonra sözleşmede yer alan kapanış koşullarının yerine getirilmesi durumunda devir işlemi TVF’ye gerçekleşecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir