Türkiye turizm sektörü yeni pazarlama stratejileri ve trendlerini takip ediyor. İnfluencer ve video marketing ile sektörde önemli başarılar elde eden temsilciler, ölü sezonun canlandığını ifade etti.

Türkiye’deki turizm sektörünün canlanması adına yeni çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda trend pazarlama stratejilerini uygulayan şirketler, aldıkları dönüşler ile oldukça etkin sonuçlar alıyor. Bu alanda şirketlerle çalışmalar yapan Digital Exchange’in turizm ekibi şirketlerin turizm satışlarında sağlık, kültür ve dinlenme gibi farklı konseptleri sunmasını ve influencer, video pazarlama ile etkin sonuçlara ulaşmasını sağlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Digital Exchange CEO’su Emrah Pamuk ise “Birebir marketing yaparak Türkiye turizmini canlı tutuyoruz” dedi.

Turizm sektöründe hedefler yükseldi

2021 yılında pandemi etkileri nedeniyle turizm etkinlikleri düşüşe geçmişti. Ancak 2022’de yüzde 54 oranında artış yakalandı ve turist sayısı 21 milyona yükseldi. Yıl sonuna yönelik hedefler de güncellendi. Zira 2022 yılı sonun kadar 50 milyon turist ve 44 milyar dolarlık bir turizm gelirinin elde edilmesi bekleniyor. Yeni pazarlama çalışmaları ise sektördeki etkinliği arttırmayı başardı. Destinasyon, konsept ve hedef ülke bazında yapılan çalışmalar sektörde olumlu dönüşler sağlıyor. Bu konuda turizm şirketlerinin tercih ettiği Digital Exchange ekibi farklı çalışmalar ile kazançlı bir pazarlama stratejisi sunuyor. “Türk turizm şirketleri yazın deniz-güneş-kum ve kültür tatili yapmak isteyen turistleri ağırlamaya dönük bir pozisyonda yer alırken, kışın ise daha çok tıp kongrelerine ev sahipliği yapma yolu seçiliyor. Böylece turizm, yılın 4 mevsimine yayılan bir görüntü veriyor. Fakat bu sene dünya ve Türkiye’deki ekonomik, askeri ve politik gelişmeler daha farklı. Avrupa’da evinde oturup doğalgaz faturası ödemek, Antalya, Bodrum, İzmir ve İstanbul’da 5 yıldızlı her şey dahil otellerde 20 günü aşan paketleri satın alarak tatil yapmaktan daha pahalı. Fakat Avrupalı turistin, yazın ziyaret ettiği Türkiye’yi kışın deniz seçeneğini göz ardı ederek gelmesi noktasında cezbedici kampanyalara ihtiyaç var. Özellikle Akdeniz kıyı şeridinin kışları ılık ve nispeten daha az yağışlı olduğunu hedef kitleye anlatmak için Influencer marketing yapmak gerekiyor. Hedeflenen kış turist kitlesi emeklilerden oluştuğu için, Avrupa’da yoğun şekilde takip edilen ve 60 yaş üzerine hitap eden Influencer’lar ile etnik pazarlama tekniklerini kullanarak marketing yapacak turizm grupları, bundan kârlı çıkacaktır.” Denilerek duyurulan yeni dönemler şirketlerin sektörde nasıl bir planlama yapması gerektiğini de ortaya koyuyor.

Video marketing ile turizm pazarlama

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki farklı turizm fırsatları tanıtımda da fırsat yaratıyor.  “Akdeniz’deki oteller kadar Bodrum başta olmak üzere büyük otel yatırımlarının yapıldığı Muğla ilinin tamamı, Aydın Kuşadası ve İzmir’in de kış turizminde başta Avrupa olmak üzere, hafta sonu turları ya da kısa tatiller için Ortadoğu ve BDT pazarı açısından uygun olduğunu vurgulamak lazım. Burada da yine video marketing önplana çıkıyor. Bu coğrafyalarda YouTube izleme oranları hayli yüksek. Markaların doğru kitleye, doğru mesajı veren video marketing ile yola çıkması önemli bir rezervasyon ve gelir elde edilmesini beraberinde getirecektir” diyen ekip, şirketlerin doğru pazarlama ile hedeflerine ulaşabileceğini ifade etti.  

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir