40 yılı aşkın süredir teknoloji ve inovasyon alanında Türkiye’de elektronik sektörüne liderlik eden Özdisan Elektronik, genç yetenekleri bilim ve teknolojiyle buluşturmaya teşvik ediyor. Özdisan Elektronik’in yardımlarıyla gerçekleşen NASA JPL Buluş Yarışması’nın Türkiye ayağı, bu yıl “Kağıt Sepete” konseptiyle 9 Aralık 2023’te Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin her yanından 50 farklı okuldan bir araya gelecek yenilikçi  bilim severler, sahici dünya sorunlarına akıllı ve yaratıcı çözümler geliştirecek. Mühendislik ve tasarımda alanında her zaman çıtanın yüksek olduğu bu yarışmada, katılımcılar kendi cihazlarını yaratarak bilimi eğlenceli ve etkileşim dolu bir serüvene çevirecekler.

Bu yılki Kağıt Sepete konseptiyle gerçekleştirilecek olan yarışmada, en sıra dışı,en yaratıcı, en artistik, en hafif ve en küçük tasarımlarla dereceye girecek olan öğrencilere plaket ve ödül verilecek.

Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş’tan NASA JPL Buluş Yarışması Açıklama:

Bu yarışmalarla birlikte gençlerin bilim ve teknoloji tutkularına destek verdiklerini ifade eden Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş:”Özdisan Elektronik olarak, 40 yıllık tecrübemizi genç nesillerin eğitimi ve gelişimi için kullanmak onur verici. Attığımız yenilikçi adımların peşi sıra teknolojik ilerlemenin yanında konumumuzu alarak geleceğin parlak zihinlerine esin kaynağı olmanın ötesinde, gençlere bilim ve teknoloji dünyasında yeni kapılar aralamak için öncü olma rolünü üstleniyoruz. NASA JPL Yıllık Buluş Yarışması’nın Türkiye finallerine ve bu ilerlemeye şahit olmakla birlikte, gençlere hayatın mühendislik sorunlarına karşı problem çözmeyi ve yaratıcı düşünmeyi geliştirmeyi öğretme misyonumuzun bir parçası. Bu yılki “Kağıt Sepete” konsepti basit bir görev olarak algılanmamalı. Gençlerimize tasarım ve mühendislik becerileriyle birlikte analitik düşünme sınama becerilerini sınama imkanı veriyor. Yarışma boyunca, yarışmacıların orijinal cihazlar tasarlayarak ve test ederek elde ettikleri tecrübeler, onları sadece geleceğin mühendisleri değil aynı zamanda yaratıcı problem çözücüler olarak da kuşatıyor. Özdisan Elektronik olarak, gençlerimize bu yolculukta hem kılavuzluk ediyoruz hem de onların başarılarını kutlamak için yanlarında yer alıyoruz. Gençlerin bu tutkulu çabaları, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne de katkı sağlayacaktır. dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir