Türkiye Drone Festivali Kapsamında Türkiye’de çekilen fotoğraflar için oylama dönemi başladı. Festivalde çekilen birbirinden farklı ve güzel fotoğraflar arasından oy vererek en iyileri belirlenecek.

Türkiye’de yeni başlayan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncesinde gerçekleştirilen Türkiye Drone Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Özel bir şekilde organize edilen etkinlikte dünyanın en iyi ve profesyonel drone pilotları Türkiye’ye davet edildi. Pilotlar aracılığı ile çekilen görüntüler Türkiye’nin dört bir yanındaki gözde yerlerde yapılırken tarihi, inanç, su ve sağlık gibi farklı kategorilerde 12 farklı şehirde çekimler yapılmaya başlandı. Yapılacak tüm bu çekimler ile birlikte aynı zamanda bir oylama yapılacak ve oylamada en çok oyu alan fotoğraflar böylece festivalin birincisi olacak.

Çekilen görüntüler için oylamalar başladı

Resmi internet sitesi üzerinden sürekli yüklenen yeni görüntüler ile birlikte oylama dönemi de başladığından dolayı kullanıcılar drone görüntüleri ile bu festivale online olarak dahil olabilecek. Türkiye Drone Festivali ile gerçekleştirilecek bu etkinliklerdeki en önemli hedef ise Türkiye’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini farklı açılar ile paylaşmak ve böylece Türkiye’nin tanıtımına destek sağlamak.

Dünyaca ünlü pek çok ismin davet edilerek projeye dahil edilmesi, daha fazla ülkede dikkat çekilmesini sağlamış durumda. Festivale katılım sağlayan ve öne çıkan isimlerden bazıları ise şöyle;

  • İngiltere – Luke Bannister
  • ABD – Ian Rinefort ve Reme Raul Morales
  • Fransa – Colas Feuillie , Antoine Gaetano ve Vladimir Metivier
  • İsviçre – Ivan Surikov
  • İspanya – Sergi Hernandez Lopez
  • Türkiye – Oğuz Albayrak, Cumhur Büyüktaş, Berkay Efe ve Burak Altıparmak

turkdronefest.com üzerinden ulaşılabilecek olan görüntüler, 25 Aralık’a kadar oylanabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir