Türkiye’nin lider market dağıtım şirketlerinden Getir, 3 kıtada 9 ülkedeki operasyonlarının CFO’su olarak Osman Yılmaz’ı atadığını bildirdi. Türkiye’nin önde gelen finans ve teknoloji kurumlarında 16 yılı aşkın deneyime sahip olan Yılmaz, Getir’in küresel finansal stratejisini oluşturmakta ve finansal işlemlerini yönetmektedir.

Market ürünlerini dakikalar içinde kullanıcılarla buluşturan Türk Decacorn girişimi Getir, fast food dağıtımındaki liderliğini son yıllarda uluslararası büyüme ile pekiştirmek için stratejik atama yaptı. 

Üç kıtada dokuz ülkede faaliyet gösteren şirket, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren Global CFO’su olarak Osman Yılmaz’ı seçtiğini bildirdi. Finans, finansal teknolojiler, operasyonlar ve risk yönetimi alanlarında 16 yılı aşkın bilgi ve deneyime sahip Yılmaz, Getir’in global finansal stratejisine ve finansal işlemlerine yön vereceğini bildirdi.

Getir küçülmeye gidiyor

Getir hepimizin hayatına dokunan bir şirket ve bundan gurur duyuyoruz

“2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığım Getir’in küresel vizyonuna ve sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyorum” diyen Yılmaz, “Getir hepimizin hayatına dokunan bir şirket ve bundan gurur duyuyoruz. Bu başarı öyküsünün bir parçası olduğum için mutluyum.” ifadesinde bulundu. 

Getir’e katılmadan önce 2018’den bu yana New York Borsası’nda  işlem gören Turkcell’de CFO olarak çalışan Yılmaz, şirketin finansal teknolojiler sektöründeki dönüşümünde ve büyümesinde kilit rol oynadı. Kariyerine İş Bankası’nda başladıktan sonra  TEB ve HSBC’de çeşitli finansal alanlarda liderlik pozisyonlarında bulundu.  

Yılmaz, Matematiksel Finans alanında doktora derecesine sahiptir ve daha önce Boğaziçi Üniversitesi’nden Finans Mühendisliği alanında yüksek lisans ve London School of Economics/İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ekonomi ve Yönetim alanında lisans derecesine sahiptir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir