Şu an itibariyle Türk Telekom sabit internet ve mobil kullanıcılar erişim sorunu ile karşı karşıya kaldılar. Peki söz konusu bu problem nasıl çözülür?

Saat 18:40’tan itibaren Türk Telekom çeşitli erişim sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Aynı zamanda Facebook, Instagram ve WhatsApp servislerine de erişim sağlayamıyor. Kullanıcılar, Facebook çatısı altında yer alan servislere erişim sağlayamadıklarında sorunların kendilerinden kaynaklandığını düşünürken sorunun çok daha büyük odluğu ortaya çıktı. Sosyal medya medya şirketi konu ile ilgili olarak yaşanan sorunlardan haberdar olduklarını ve en kısa süre içerisinde de sorunun ortadan kalkacağını dile getirdi. Türk Telekom sabit internet kullanıcılarından pek çok kişinin internet kullanamadıkları yönünde geri bildirimde bulunuldu. Ancak mobil veri kısmında sorun yaşayanların sayısının daha az olduğu da dikkat çekti. Anlık olarak rapor bildirim platformu olarak hizmet veren Downdetector’in belirttiği bilgilere göre Türk Telekom erişim sorununun çözümü nedir?

Türk Telekom ‘bu siteye erişilemiyor’ hatasının çözümü

Sizlerde Türk Telekom sabit internet veya mobil veri kullanırken erişim sorunuyla karşılaştıysanız, DNS değişikliği yaptığınızda sorun ortadan kalkabilir. DNS değiştirme işlemi, Windows, iPhone ve Android akıllı cihazlarda Wi-Fi bağlantısı için de yapmak mümkündür. Kullanıcı raporlarından elde edilen bilgilere göre DNS sunucuları 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklinde ayarlandığında internet erişim sorunu ortadan kalkıyor.

2

DNS değiştirme işlemi nasıl yapılır?

Windows kullanıyorsanız Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi kısmından ilk olarak Wi-Fi bağlantınızı seçin. Özellikler alanına dokunun ve İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) butonuna tıklayın. Ardından ise ‘Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan’ kısmında tercih ettiğiniz bir sunucu adını yazın. Google DNS adresi olarak belirlenen 8.8.8.8 ve 8.8.4.4’ü kullanarak bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. İnternet erişim imkanı elde etmek için bu işlemleri yaparak deneme yapabilirsiniz. Yetkililer yakın zamanda sorunun çözüleceğini dile getirdiler. 

  • iPhone DNS ayarları değiştirme işlemleri
  • Akıllı cep telefonunuzdan Ayarlar kısmını açın.
  • Wi-Fi kısmına dokunun.
  • DNS sunucularını değiştirmek istediğiniz Wi-Fi ağının yanındaki mavi renkli “i” simgesine dokunun.
  • Sayfanın en altındaki “DNS’i ayarla” kısmına girin.
  • Mevcut DNS’yi kaldırın ve ‘Sunucu ekle’ye basıp kendi DNS adresinizi yazın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir