Yonga pazarının son dönemde güçlenen oyuncularından biri olan TSMC pazarda liderlik istiyor gibi görünüyor. İşte detaylar;

Qualcomm, yeni yongalar için TSMC ile anlaştı

MediaTek 2021’e mobil yonga seti sağlayıcılarının zirvesine yükselişiyle damgasını vurmuştu. Şirket güçlü Dimensity yongaları teklifi ile geçen yıl akıllı telefon üreticilerinin çoğunu fethetti. Bununla birlikte, Qualcomm, amiral gemisi pazarına geldiğinde hala lider durumda. 

ABD’li şirket, Snapdragon 8 Gen 1 ve ısınma sorunları ile yıla sıkıntılı bir başlangıç ​​yaptı. Ancak günün sonunda akıllı telefon üreticileri MediaTek’in Dimensity 9000 yerine şirketin modellerini kullanmaya devam ediyordu. MediaTek’in üst düzey yonga setini sallayan sadece birkaç akıllı telefon veya varyant var. TSMC’nin 4nm üretim sürecini kullanan Snapdragon 8+ Gen 1’in piyasaya sürülmesiyle, Qualcomm dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz aylarda yeni bir anlaşmaya imza atan Qualcomm, TSMC’ye sadık kalacak. Bugün Snapdragon 8 Gen 2 ve Snapdragon 7 Gen 2 ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 2 Kasım’da gelebilir

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2’yi ne zaman tanıtacağına dair pek çok söylenti vardı. Yeni gelen bilgilere göre şirket yeni yonga setini Kasım ayında tanıtacak. Xiaomi ve Motorola ise bu işlemciyi kullanan ilk şirket olma yarışındalar. Xiaomi, yeni yonga setini Xiaomi 13 serisinde kullanmayı planlıyor. 

Digital Chat Station tarafından gelen sızıntılara göre Snapdragon 8 Gen 2, Dimensity 9 serisine göre belirli avantajlara sahip olabilir. Ayrıca Qualcomm’un yonga setini MediaTek’ten önce piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Aynısı Snapdragon 7 Gen 2 için de geçerli. Bununla birlikte Qualcomm ve Samsung arasında iplerin gerildiği de gelen bilgiler arasında. Şirketin Snapdragon 7 Gen 2 için Samsung yerine TSMC ile çalışacağı aktarılıyor. Qualcomm ve TSMC arasındaki ortaklık ilerleyen zamanlarda yona pazarına yeni bir lider getirebilir.

Snapdragon 8 Gen 2’nin, yeni ARMv9 standardında ARM tarafından açıklanan en son güncellemelerle gelmesi bekleniyor. Şirketin 1+3+4 mimarisine bağlı kalmasını bekliyoruz. Dolayısıyla elimizde 1 x Cortex-X3 + 3 x Cortex-A715 + 4 x Cortex-A510 v2 olabilir. Şimdilik Snapdragon 7 Gen 2 ile ilgili ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi edinmek için gelecek sızıntıları beklememiz gerekecek.

Qualcomm gelecekte tamamen TSMC ile çalışabilir

Bunlara ek olarak gelen sızıntılarda Samsung’un üretim itibarının Qualcomm’un gözünde düştüğü de yer alıyor. Snapdragon 8 Gen 1 ısıtma ve verimlilik sorunlarından sonra Qualcomm, üretim hattını TSMC’ye taşınmaya karar verdi ve gayet memnun kaldı. Ancak şuanda TSMC ile birlikte güçlü işlemciler üreten şirketin yaklaşmakta olan Snapdragon 6 serisi ve giyilebilir yongalar için Samsung’a bağlı kalabileceği de söyleniyor. DSC’ye göre Samsung, yaklaşmakta olan akıllı telefonlarından birinde Snapdragon 7 Gen 1’i kullanacak ancak bunun hangi cihaz olduğu henüz paylaşılmadı. Raporlara göre şirket, 3 nm yonga setlerinin deneme üretimine şimdiden başlayan şirketin önümüzdeki senelerde tüm üretim hattını TSMC’ye taşıyabileceği de söyleniyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir