Dünyanın en büyük yonga üreticilerinin başında gelen TSMC ile Intel’in yeni anlaşması sonuç buldu. Yapılan anlaşmaya göre ise Intel’e 3 nm üretim sağlamak adına planlar kuran TSMC, üretimlerini artırmak için yeni bir tesis inşa edecek.  

Pandemi süreci ile beraber yarı iletken sektöründe yaşanan çeşitli tedarik sorunları pek çok üreticinin de etkilenmesine sebep olmuş durumdadır. Yaşanan bu sorunlar ile beraber dünyanın en büyük yonga üretici olmaya hak kazanan TSMC, Intel için yeni bir üretim fabrikası kuracak. 

Intel’e 3nm yonga üretimiyle ilgilenecek

13 7

Kendi üretim tesisleri olmasına rağmen 3 nm yongaları TSMC^den tedarik etmek üzere planlar kuran Intel, işlemci sektöründe büyük bir gelişim sağlamayı amaçlıyor. Aktarılan bilgilere göre TSMC’nin pek çok fabrikasının olduğu Hsinchu’nun kuzeyindeki Baoshan bölgesinde inşa edilecek olan bu yeni fabrika iki yıl içerisinde üretime hazır halde olacak. 

Microsoft cinsel taciz ve ayrımcılık politikalarını gözden geçirecek

Sadece Intel’e üretim yapacak olan bu tesisin yanı sıra Arizona ve Japonya’da da yeni tesisler açmayı planlayan TSMC, 2021 yılının son çeyrek diliminde karını yüzde 21 oranında yükseltmeyi başardı. 2022 yılı için de 44 milyar dolar bütçe hazırlayan şirket, üretim kısmını tam anlamıyla iki katına çıkacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir