TSMC, küresel chip krizi sırasında gündeme gelen sorunları fırsata çevirerek satışlarını %21 oranında artırdı. Detaylar şöyle…

TSMC, işlemci üretiminde lider konumunu korumaya devam ediyor. Şirket, art arda altıncı kez rekor satış rekoru kırdı. Şirketin Aralık ayında sona eren çeyrek geliri %21 arttı. Sonuç toplamda yaklaşık 15,8 milyar dolar. Aralık 2021 itibariyle chip teslimatı için bekleme süresi 25,8 hafta idi. Bu, bir önceki yılın Kasım ayına göre 6 günlük bir artış.

TSMC, çip üretiminde önemli bir rol oynuyor

TSMC, devam eden küresel çip krizinde önemli bir rol oynayacak. Şirket, özellikle Beyaz Saray’ın yarı iletken çözümleri konulu konferansına katıldı. Bu da sektördeki rolün önemini göstermektedir. Şu anda TSMC, küresel çip krizinin etkilerini hafifletmeye çalışan yalnız değil. Intel, yerel ve uluslararası müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için 2020 ve 2021’de yeteneklerini genişletmeye çalıştı. Bu iki şirket, diğer şeylerin yanı sıra, çip kıtlığının 2022 veya 2023’ün sonunda sona ereceğine dair en son tahminlerin önünü açmaya yardımcı oldu.

TSMC ile Apple önemli bir ortaklık gerçekleştirdi

Consumer Tech, eski şirketler pandemi boyunca çip üreticileriyle ilişkilerini sürdürdüğü için otomotiv endüstrisinden daha iyi bir konumdaydı. Böylece en yeni ekran kartını almak için yeni bir araba aldığınızdaki kadar beklemeniz gerekmez.

TSMC ve küresel çip krizi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir