TSMC 2nm işlemci üretimi için ikinci bir tesis açmak istiyor. Bu sırada Taichung belediye başkanı ve şirketin CEOsu bir toplantı yaptı.

Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde TSMC büyük bir atılımla riskli 3nm üretimine başlamıştı. Şirket bu alandaki atılımlarını daha güvenli inşa etmek için hazırlıklara başladı. Dünyanın en büyük bağımsız dökümhanesi gelecek yıl seri üretime başlayacak. Bir kaynağa göre TSMC ikinci bir 2nm üretim tesisi kurmayı planlıyor.

Modern bir farika için bir üretim tesisi kurmak sadece bir maliyet meselesi değildir. Aynı zamanda yer kaplar. Taichung belediye aşkanı ShiowYen Lu şehirde 2nmlik bir üretim tesisinin inşası için temel atılırsa bunun 36.2 milyar dolara mal olacağını söyledi. TSMC yöneticileri ve diğer şirket yöneticileri 2 Aralıkta belediye başkanıyla bir araya geldi. Bayan Lu medyaya TSMC 2nm farikasının şehre getireceği işlerin sayısını anlattı. Ayrıca tesisin elektrik ihtiyacını karşılamak için yenilenebilir enerji kullanımını önerdi.

TSMC yenilenebilir enerjiyi kullanmak istiyor

Tayvan medyası TSMC yöneticileri ile elediye aşkanı arasında bir toplantı yapıldığını bildirdi. İkincisi Taichungda 2nm üretim tesisi kurma planı henüz kesinleşmedi. Genel Müdüre eşlik eden üç TSMC Başkan Yardımcısı vardı.

TMSC yarı iletken pazarının lideri oldu

Bir aşka açıklamada TSMC CEOsu Taichungun şirketin üretim kapasitesini artırabileceği bir yer için iyi bir seçim olduğunu söyledi. Bunu şehrin coğrafi ve iklim koşullarına ağladı. Toplantının ana nedeninin Taichungda ikinci bir 2nm farikasının inşasıyla ilgili olduğu sonucuna vardı. Ancak toplantı yerel basında şüphe uyandırdı. Çünkü CEO tesisinin ulunduğu şehirde yerel yönetim yetkilileriyle hiç görüşmedi.

Buna göre tesisin Taichungda yapılıp yapılmayacağına dair nihai bir karar yok. Sorun çözülürse TSMCnin bir açıklama yapması gerekecek. Şirket bu konuda net bir açıklama yaptığında sizleri yeniden haberdar edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir