TMSC yarı iletken pazarının lideri oldu - Haberler - indir.com

TMSC yarı iletken pazarının lideri oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son dönemler içerisinde Ar-Ge tarafında büyük yatırımlara imza atan ve bununla beraber sayısız müşteriye sahip olan Tayvanlı döküm firması TSMC, pazar değeri olarak yarı iletken sektörünün ileri gelen ismi olmayı başardı. Pazara herhangi bir ürünü olmamasına rağmen firma için döküm hizmetinde bulunan Tayvanlı döküm firması TSMC, son yıllar içerisinde adeta patlama noktasına geçti. Firmanın toplam pazar değeri tarihi rekora koşarak rakiplerini kıskandıracak düzeye ulaştı. 

Rakipleri kıskandıran rekor

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company olarak bilinen TSMC, yarı iletken döküm sektöründe yüzde 52 civarında bir payla gündem de adından söz ettiriyor. Üretim süreçlerinde yapmış olduğu önemli yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları ile teknoloji konusunda da şirket oldukça ileri düzeydedir. Güney Koreli şirket Samsung sektörde kapasite olarak lider olsa da 5nm süreci konusunda sıkıntılar yaşıyor. Intel üretim sıkıntıları nedeniyle siparişlerin bir kısmını TSMC üzerinden sağlıyor. Samsung'un yanı sıra Sony de tarihinde ilk kez sensör üretimini TSMC’ye yaptırıyor.

Huawei’ye TSMC'den kötü haberHuawei’ye TSMC'den kötü haber

Sektördeki rakiplerinin yaşamış olduğu sıkıntılar nedeniyle TSMC, bu gelişimle beraber büyük avantajlar elde etmiş görünüyor. Bu bağlamda şirketin müşterilerinin ve siparişlerinin sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Örnek vermek gerekirse, Huawei’nin ABD yasaklarının başlayacağı tarihe kadar TSMC’ye devasa bir yonga siparişi verdiği dile getiriliyor. Konuyla ilgili olarak yaşanan son gelişmeler ile beraber TSMC'nin hisseleri 66.40$ şeklinde en yüksek değerine ulaştı ve şirketin pazar değerini de 313 milyar dolar yükseltti. Söz konusu bu rakam Samsung, Intel ve NVIDIA gibi rakiplerin önünde. Bu bakımdan TSMC en fazla pazar değeri olan yarı iletken firması haline geldi.

Şu an için bu başarıyı elde eden TSMC elbette ki, bunlarla da yetinmeyecek gibi gözüküyor. Yonga sektörünün gidişatı TSMC'nin çok daha güçlü bir pozisyonda yer alacağını gösteriyor. 5nm sürecinde verimliliği yakalayan TSMC yakın gelecekte 3nm sürecine geçiş yapmayı planlıyor. Hali hazırda üretim süreçlerinde verimlilik dendiği zaman akla ilk TSMC geliyor. TSMC, halihazırda zaten üstün performans sergileyen bir şirketten, teknoloji dünyasında yaşanan olumsuz durumları da kendi lehine çevirerek başarısını daha da artırdı. Bu durum gelecek günlerde daha büyük başarıların habercisi olarak görülüyor. 

 


ABD ve Huawei gerilimi, TSMC gelirlerini etkileyebilirABD ve Huawei gerilimi, TSMC gelirlerini etkileyebilir
TSMC 3 nm işlemci üretimi hakkında açıklama yaptıTSMC 3 nm işlemci üretimi hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ