E-ticaret devi Trendyol’un kargo teslimat hizmeti Trendyol Express’in çalışanları, maaşlarına yapılan düşük zam sebebiyle eylem yapmaya karar verdi. Eylem sebebiyle 2 gün çalışmalara ara veren işçiler, kar yağışına rağmen Trendyol genel merkezin önünde toplandılar. 

Ülkemizde e-ticaretin en önemli temsilcilerinden biri olarak adından söz ettiren Trendyol’un teslimat hizmeti Trendyol Express, bugün içerisinde gündeme pek de hoş karşılanmayan bir sebepten dolayı geldi. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Trendyol, Trendyol Express çalışanlarının maaşlarını %50 oranında artış gösteren asgari ücret ve TÜİK tarafından açıkladığı enflasyon oranının da altında olacak şekilde sadece %11 oranında artırdı.

27 3

TÜİK’in %36 olarak açıklanan enflasyon pek çok kişinin yaşamını derinden etkilemeye devam ederken, Trendyol Express çalışanları da maaş artışını yetersiz bularak eylem yapmaya karar verdi. Çalışanlar, işlerini terk ederek düşük maaş artışına karşılık vermek adına Trendyol’un Maslak’taki ofisinin önünde eylem yaptılar. Kar yağışının devam etmesine rağmen devam eden eylem, sosyal medyada büyük ses getirdi.

Activison Blizzard çalışanları, “Oyun İşçileri Sendikası” kurdu

İşçiler, genel merkez önünde toplandı

Maaşların yetersiz olmasına karşı 2 günlük iş bırakma eylemi yapmaya karar veren Trendyol Express çalışanları, genel merkez önünde toplandılar. Eskort haline gelen pek çok sayıdaki araç, kornalar eşliğinde merkez önünde toplandılar. Trendyol Express çalışanları, genel merkez önünde sloganlar ve pankartlarla şirketi protesto etme karar aldılar. Trendyol’dan konuyla ilgili olarak henüz açıklama yapılmadı. Yakın zamanda açıklama yapılması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir