Trendyol, ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi doğrultusunda yerli üreticilerin ürünlerini e-ihracat hareketi ile dünyanın her yerinden müşterilerine ulaştırmaktadır.

Trendyol hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Trendyol, yurtiçi KOBİ ürünlerini yurtdışı müşterilerine elektronik ihracat yolu ile göndermektedir. Sadece Almanya’daki müşterilerine özel trendyol.com/de ve trendyol.com/en aracılığıyla Türk üreticileri 27 Avrupa ülkesiyle buluşturan Trendyol, yerel üreticilerin ürünlerini de 50’den fazla global e-ticaret platformu aracılığıyla farklı bölgelerdeki müşterilere ulaştırıyor.

Bu sayede şirket, Türkiye ekonomisine de katkı sağlamaktadır. 2021 yılına kadar Avrupa’dan Ortadoğu ve Afrika’ya 100’den fazla ülkeye ihracat yapan Trendyol’un yerli üreticisinin dünya çapında 4 milyon müşterisi bulunuyor. 2023 yılına kadar ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak belirleyen ve önümüzdeki üç yıl içinde e-ihracat için 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefleyen Trendyol, e-ihracatın toplam satışlar içindeki payını 5 yılda yüzde 33’e çıkarmayı planlıyor.

e-İhracat için Birleşik Markalar Derneği ile işbirliği

Trendol, Türkiye’nin en büyük işveren ve ihracat gücü olan Birleşik Markalar Derneği (BMD) ile perakende sektörünü desteklemek için ortaklığa imza attı. Bu kapsamda Trendyol, Türk BMD üyesi markaları küresel pazara taşımakta ve milyonlarca müşteriye yakınlaştırmaktadır. Bu sayede Türkiye’ye döviz akışı artarken, Trendyol’un global e-ticaret sitelerine yaptığı ihracattaki payı da artıyor.

KOBİ’ler ve esnaflar dijitalle büyüyor

Trendyol elektronik ihracat planlarını hızlandırıyor ve Türkiye’deki yerli üretici, esnaf ve KOBİ’leri dönüştürüyor, daha fazla müşteriye ulaşmalarına ve işlerini büyütmelerine yardımcı oluyor. Platforma katılan satış görevlileri, ilk günden itibaren teknoloji, pazarlama, finans, operasyonlar ve eğitim konularında destek alırlar. Trendyole, küresel dijital ekonomi için yerli üreticilerin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor ve elektronik ihracata hazırlanıyor.

30 milyonu aşkın müşteriye ulaşıyorlar

Türkiye genelinde tüccarlar, KOBİ’ler ve yerel üreticiler ürünlerini Trendyol ile dijitalleştiriyor ve ürünlerini 30 milyonu aşkın müşteriye sunuyor. Anadolu illerinden satıcıların yeni müşteri gruplarına ulaşmasını sağlayan Trendyol, esnaf ve KOBİ’lerin gelirlerinin artmasına ve büyümesine önemli katkı sağlıyor.

‘Manisa’dan Kars’a zeytinyağı satıyoruz’

Zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan Taha Mertcan Ok şöyle bir açıklama yaptı:

Bir aile markamız vardı ancak pazara ulaşma anlamında istediğimiz başarıda değildi. 2020 yılında pandemi başladığında işlerimiz tamamen durdu. Üniversite hayatım boyunca kendi markamı kurarak hem ailem hem de köy halkıyla birlikte bir şeyler yapmak istiyordum. İşlerimiz durduğunda harekete geçtim ve markamız ‘Organik Teyze’ ile Trendyol’da satışa başladık. İkinci gün sipariş geldi, çok kısa sürede Türkiye’nin birçok yerinden sipariş almaya başladık. Bir buçuk ayda satmayı planladığımız ürünleri bir haftada sattık. Kars’a zeytinyağı satabileceğimizi hayal bile edemezken bugün Kars’a zeytinyağlarımızı gönderiyoruz. E-ticaret sayesinde Türkiye’nin her yerine ulaşabiliyoruz. Trendyol bize fırsat eşitliği yarattı

Pandemi döneminde işini bırakıp memleketine dönen Cahit Uslu ise şunları söyledi:

“Karşı Köyden markamızı kurarak Trendyol’da satışa başladık. Bugün sirke, salça, sebze ve meyve kurusu, bitki çayları, reçel, marmelat ve pekmez grubundan oluşan 120 çeşit ürünü tüm Türkiye’ye ulaştırıyoruz. Köy ve bölge halkına istihdam sağlıyoruz. Köydeki üreticilerimizden meyve ve sebzeleri alarak işliyoruz. Tesisimizde hammadde ayıklamadan üretime kadar yaklaşık 20 kişi çalışıyor. Bunların çoğu kadınlardan oluşuyor. Hedeflerimiz arasında e-ihracat var” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir