E-ticaret devinin, yeni e-ticaret yasası nedeniyle Trendyol’un Cüzdan hizmetine devam edemeyebileceği herkes tarafından biliniyordu. Trendyol iddiaları yalanladı.

Temmuz ayında TBMM, Türkiye’de e-ticaret sektörünü değiştirecek olan Elektronik Ticaretin Mevzuatında Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nı kabul etti. Kanunun pek çok maddesi 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecekken, e-ticaret devi hakkında bugün önemli bir haber ortaya çıktı.

Webrazzi’nin haberine göre Türkiye’nin ilk dekanı Trendyol, yasa gereği Trendyol Cüzdan hizmetini askıya aldığını duyurdu. Ancak Trendyol`dan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şirket, iddiaların gerçeği yansıtmadığını kabul etti.

Trendyol Cüzdan nedir?

Trendyol Cüzdan hizmeti devam edecek

Konuyla ilgili Trendyol yetkilileri şu açıklamayı yaptı;

“Trendyol olarak Trendyol Cüzdan hizmetini durdurduğumuz bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. E-ticaret yasası nedeniyle Trendyol Cüzdan uygulamamızda düzenlemeler yapılmaktadır. Bu kapsamda da Cüzdan ile ilgili bazı özellikler askıya alınmıştır. Trendyol Cüzdan’da bakiyesi olan müşterilerimiz ödemelerini Cüzdan üzerinden yapabiliyor. Aynı şekilde müşterilerimiz Cüzdanlarına daha önceden aldıkları hediye çekleri ile de bakiye yükleyebiliyor.

Müşteriler, sepet tutarı için Cüzdanlarında yetersiz bakiye olması durumunda kalan bakiyeyi kart ile cüzdanlarına yükleme yaparak alışverişlerini tamamlayabiliyor. Mevcut durumda, Cüzdanlarında bakiye bulunmayan kullanıcılar için Cüzdan ödeme seçeneği olarak gözükmüyor.”

Hizmetin kapatılacağını dair şu açıklama alınmıştı

Daha önce Webrazzi şu açıklamayı paylaşmıştı

“7416 sayılı Kanun ile değiştirilen 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” pazarlama/indirim bütçelerimize ve sunmak istediğimiz bazı ekstra hizmetlere çeşitli kısıtlamalar getirdi. Bu kapsamda Kanun gereği Trendyol Cüzdan hizmetlerine devam etmemiz mümkün olmadığından, üzülerek son verdiğimizi belirtmek isteriz. Buna bağlı olarak platformumuzdaki alışverişlerinize sadece banka ve kredi kartlarınızla devam edebilirsiniz.”

Peki siz konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce Trendyol’un kullanıcılarına sunduğu Cüzdan hizmeti alışveriş kolaylığı sağlıyor mu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir