Toyota, akü sebebi ile oluşabilecek yangın riskine karşı, 1,9 milyon aracın (Rav4) sahibini uyardı.

Otomotiv şirketlerinin belirli dönemlerde araçlarını geri çağırması artık yeni bir hareket değil. Daha önce Volkswagen’den Tesla’ya kadar birçok markanın çeşitli nedenlerden dolayı müşterilerini uyardığını biliyoruz. Bu kervana Toyota da katıldı. 2 milyona yakın Rav4 modelinin yangın riski taşıdığını açıkladı.

1,9 milyon Toyota Rav4 müşterisi uyarıldı

1,9 milyon Toyota Rav4 müşterisi uyarıldı

Toyota yaptığı açıklama ile müşterilerine yeni bir uyarıda bulundu. Bu uyarıya göre 1,9 milyon Rav4 sahibinin acilen yetkili servislere başvurması gerekiyor. Rav4 araçlarının akü bağlantılarındaki gevşemenin yangın tehlikesi yaratabileceği açıklandı.

ABD ‘de duyurulan bu geri çağırma, 2013 ile 2018 yılları arasında üretilen Rav4 modellerini kapsıyor. Toyota’ya göre, SUV’larda kullanılan bazı yedek 12 votluk aküler diğerlerine göre daha küçük üst boyutlara sahip olup akü tutma kelepçesi düzgün şekilde sıkılmaz ise akünün hareket etmesine neden olabilir.

Akünün sabit durmaması hali bir terminalin kelepçeye temas etmesine izin vererek kısa devreye neden olmasına yol açabilir.Bu durum ise motorda yangın riski yaratma potansiyelini doğurur.Akünün hareket etmesi, kablolar ile temas ederek diğer bileşenlere de zarar verebileceği yönünde.

Toyota bu sorun nedeni ile herhangi bir yangın veya yaralanma meydana gelip gelmediğini henüz açıklamadı. Fakat geniş çaplı geri çağırma, riskin ciddi olduğu yönünde. Geri çağırmanın bir parçası olarak Toyota bayileri; akü kelepçesini, terminal kapağını ve tepsisini değiştirecek.

Bu kararın ABD’de alındığını ve Türkiye’deki müşterileri etkilemediği haberlerimiz arasında. Rav 4 sahiplerine konu ile ilgili uyarı gönderdiğini belirten Toyota, onarım prosedürünün ardından müşterileri bilgilendirecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir